Ege İnme geçiren hastalara destek

İnme geçiren hastalara destek

18.02.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nin inme geçiren hastalar için hazırladığı proje, destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında, hastalara sanat temelli aktiviteler için uygulama modülü geliştirilecek.

İnme geçiren hastalara destek

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Oksel ve yüksek lisans öğrencisi Serap Ay’ın “İnmeli Hastalarda Sanat Temelli Aktivitelerin Umut ve Öz Yeterlilik Durumları Üzerine Etkileri” başlıklı projesi, TÜBİTAK programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Projeyle, inme geçiren hastalara özgü sanat temelli aktiviteler için uygulama modülü geliştirileceği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Türkiye birincisiyiz’

Proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, TÜBİTAK nezdinde gerçekleştirilen projelerde, önemli ivmeler kazanarak son üç yıldır proje kabul oranında Türkiye birincisi oluyor. Geliştirdiğimiz Ar-Ge kültürü sayesinde öğrencilerimiz ve hocalarımızın projeleri destek alıyor” dedi. Proje hakkında bilgi veren yüksek lisans öğrencisi Serap Ay, “Proje kapsamında geliştireceğimiz modüller; ‘Yaşam Yolculuğum’, ‘İçimdeki Güç’ ve ‘Geleceğe Mektup’ temalı sanat temelli üç aktiviteden oluşturuldu. Projede, sanat temelli uygulamaların inmeli bireylerde öz yeterliliği artırabilecek bir yöntem olarak kullanılmasını amaçladık. Projenin sonuçlarının, inme rehabilitasyonunda inmeli hastaların yaşam kalitesini artırmak için daha etkili müdahale stratejilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde aktardı.