Ege İnönü Evi yakında kapılarını açıyor

İnönü Evi yakında kapılarını açıyor

16.08.2018 - 00:38 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı ve aynı zamanda İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

İnönü Evi yakında kapılarını açıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı ve aynı zamanda İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede belediyenin baştan sona yenileyerek, çok yakında hizmete açmaya hazırlandığı İnönü Müze Evi konuşuldu. Babasının 1884 yılında gözlerini bu tarihi Konak’ta açtığını hatırlatan Toker, İsmet İnönü’nün zorlu ve başarılarla dolu bir yaşam sürdüğünü belirtti, asıl önemli olanın hikayesini gelecek nesillere aktarmayı sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Pekdaş da, bundan sonraki süreçte müzenin daha çok kişiye hizmet veren bir merkez haline geleceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Eşyalar sergilenecek

Tarihi doku korunarak, sergileme alanları yenilenen İnönü Evi’nde, aileye ait eşya ve fotoğrafların yanı sıra İnönü ve eşi Mevhibe İnönü arasında savaş yıllarında yazılmış mektuplar da sergilenecek.