Ege İnşaat sektörü tüp geçidi bekliyor

İnşaat sektörü tüp geçidi bekliyor

31.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Müteahhitler Birliği inşaat sektörünün hareketlenmesi için İzmir’deki tüp geçit ve metro çalışmalarına başlanmasını istedi

İnşaat sektörü tüp geçidi bekliyor

Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) “İnşaat Sektörü Analizi”nde, bu yıl konut sektörünü sıkıntılı günlerinbeklediği, sektördeki büyümenin ise 2010’un gerisinde kalacağı öngörüldü. Bu yılın son 3 çeyreğinde konut sektöründe kayda değer bir arz patlaması yaşanacağı ve konut fiyatlarının düşeceği tahmin ediliyor. Ekonominin ısınmasına karşı alınan önlemlerin, konut sektöründeki büyümenin hızını keseceği ve istihdamı olumsuz etkileyebileceğine işaret ediliyor.

Kamu gücü artmalı
TMB’nin analizinde, 2011 yılının ilk çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısının geçen yılın birinci çeyreğinde yüzde 32,9 oranında azalmış olduğu belirtildi. Birlik, yaşanan bu tablo karşısında karşısında sektörü büyütecek bir numaralı etkeni, kamu finansmanına ve kamu-özel ortaklığına dayalı altyapı yatırımlarının artırılması olarak belirledi. Bunun içinde bazı projelere güvendiğini açıklayan Birlik, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve başta rüzgar enerjisi olmak üzere yeni santrallerin devreye alınmasının yanı sıra İzmir için beklentisini ise İzmir körfezinin iki ucunu bir araya getirecek bir su altı geçişi (tüp geçit projesi) ile İzmir-Manisa arasına tünel ve İzmir şehir merkezine 4 metro hattı yapılması olarak açıkladı. Birliğin umutlu olduğu diğer projeler arasında ise doğalgaz çalışmaları yer alıyor.