Ege “İnsan Dünyadır” İzmirlilerle buluştu

“İnsan Dünyadır” İzmirlilerle buluştu

11.02.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçı Figen Gürsoy’un, Yaşar Kemal’in bütün kitaplarının derlemesinden oluşan sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

“İnsan Dünyadır” İzmirlilerle buluştu

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Yaşar Kemal’in bütün kitaplarını derleyip minyatür sanatına aktaran sanatçı Figen Gürsoy’un “İnsan Dünyadır” adlı sergisi İzmir Büyükşehir elediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açıldı. Başkan Tunç Soyer, “Birkaç gün önce Osmaniye’deydim. Acıları paylaşmaya ve onları kucaklamaya gittik. Yaşar Kemal’in evine de gittik ve nasıl bir damardan beslendiğini gördük. İnanılmazdı ve hak verdik. Osmaniye’den o topraklardan Yaşar Kemal’in çıkmasına hak verdik. Anadolu’yu bu kadar güzel anlatmasının sebebi de o. Sanatçımız Figen Hanım o sözcükleri, düşleri, gerçekleri ve bütün hikayeyi görselleştirip olağanüstü bir iş çıkarmış. 4 yıllık emek dile kolay” dedi. 

Haberin Devamı

Dünya bir o kadar güzelleşir!

Sanatçı Figen Gürsoy ise, “Ne kadar çok insanın gönlünde ve zihninde Yaşar Kemal dolanırsa bu dünya o kadar güzelleşir” diye konuştu. Yaşar Kemal eşi Ayşe Semiha Baban da açılışta olmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, “İzmir’de bir kaç yıldır yine Tunç Başkan sayesinde kendimi İzmirli bulduğum yıllarda gerçekten hem Yaşar Kemal hem genel olarak kültür sanat anlamında çok heyecanlı anlar yaşadım. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.