Ege İnternet kullanımında üzücü sonuçlar çıktı...

İnternet kullanımında üzücü sonuçlar çıktı...

05.01.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

Ege, Diyarbakır Dicle üniversiteleri ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Park Hastanesi işbirliğiyle salgın sürecinde ‘İnternet Bağımlılığı ve Eş tanılı Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunun (DEHB) İnternet Kullanım Özellikleri ve Sosyal Biliş Açısından İncelenmesi’ başlıklı bilimsel araştırma gerçekleştirildi.

İnternet kullanımında üzücü sonuçlar çıktı...

Çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı doktorların 12-17 yaş grubunda yaptığı araştırma, internet bağımlılarının daha çok savaş ve strateji oyunlarını tercih ettiğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Yüzde 43

İnternet bağımlılığı olmayan gençlerin savaş oyunlarına ilgisi yüzde 20’de kalırken internet bağımlıları ve DEHB’lilerde bu oran yüzde 43’e çıktı. Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeki Yüncü, Kovid-19 döneminde çocuk, genç ve yetişkinlerin teknoloji ve sosyal  medya kullanımının artış gösterdiğini kaydetti, “Denetlenmeden bırakılırsa ekran alışkanlıkları, çocuğun hayatında hakimiyet kurar ve sağlıklı bir hayat için gerekli davranışların yerini alır” dedi.

l EFSUN ERBALABAN ERYILMAZ DHA