Ege İş dünyası yükselen Türkiye hedefliyor

İş dünyası yükselen Türkiye hedefliyor

29.10.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İş dünyası temsilcileri, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı, “Türkiye’nin ikinci yüzyılında önem verilmesi gereken konuların başına sanayi, tarım ve teknoloji konulmalı” dedi.

İş dünyası yükselen Türkiye hedefliyor

İzmir iş dünyasını temsil eden kurumlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. yıl sebebiyle açıklama yaptı. Türkiye’nin ikinci yüzyılında önem verilmesi gereken konuların başına sanayi, tarım ve teknoloji konuldu. Yeni yüzyılda Türkiye’nin çok daha emin adımlarla yürüyeceği konusunda birleşti. Bu coğrafyada 100. yılına basan Cumhuriyet’in Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğunu belirten iş dünyası temsilcileri, Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşatılması için de daha çok çalışacaklarını ifade etti. 

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener: Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle pek çok projeyi hayata geçireceğiz. İzmir Valiliğimizin “Cumhuriyetin 100. yılında 100 etkinlik” takviminde yer alan projelerimizden ilki, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile beraber hazırladığımız 40 dakikalık “İzmir Basını Belgeseli”. Belgesel çalışmamızda, 1800’lü yıllardan başlayarak kentimizin basın tarihini çok kıymetli gazetecilerden dinleme fırsatı bulacağız. Bir diğer çalışmamız, kentimizin kültürel gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız “Yüzyılın Sevdası: İzmir” isimli kitap projemiz. 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Daha yapacak çok işimizin, kat edecek çok yolumuzun olduğu aşikardır. Ülkemizin bulunduğu coğrafya itibariyle enerji, milli savunma, tarım ve gıda gibi sektörler başta olmak üzere tam bağımsız, kendine yeten ve fazlasını sürdürülebilir biçimde ihraç edebilen, bu şekilde büyüme ve sürekli istihdam potansiyelini yaratabilmiş, üretime dayanan bir ekonomik şablona sahip olmak zorundayız. 

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Cumhuriyet 100 yıldır bu topraklara ekilen en güzel Ata tohumudur. Hiçbir hakka sahip olmayan, yüzlerce yıldır bir millet olarak değil, tebaa olarak yaşamaya alışmış bir halk, aradan geçen 100 yılda, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük vizyonu ışığında özgüvenli, en büyük ticari partneri gelişmiş Avrupa Birliği ülkeleri olan, geleceğe umutla bakan bir ulus haline geldi. 

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu: Atatürk’ün 1936 yılındaki bir konuşmasında dile getirdiği ‘Cumhuriyet, yeni ve sağlam temelleri ile Türk ulusunu güvenli ve sağlam bir geleceğe yönelttiği gibi, düşüncede ve ruhlarda yarattığı güvenlik yönü ile de tam anlamıyla yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur’ sözleri, Cumhuriyetin bizler için anlamını çok daha iyi açıklamaktadır. Bu eşsiz eseri korumak ve hep daha ileri taşımak gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. 

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: Ülke sanayi, eğitim, teknoloji ve endüstriyel anlamda önemli bir değişim yaşadı. Atatürk’ün kadınlar için açtığı ve dünyaya örnek olan yol sayesinde iş dünyası da önemli bir kazanım yaşamıştır. Sonuç olarak kadının istihdamda yarattığı güç ile ekonomik güç de katlanarak artmıştır. Atamızın açtığı yolda eğitimde yapılan reformlar, sanat ve edebiyat alanındaki ilerlemeler ise Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık bir yola sokmuştur.  

Haberin Devamı

BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı: Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakmanın onurunu yaşarken, ikinci yüz yıla girmenin de heyecanı içindeyiz. Bizler 100 yılda Cumhuriyet’in bize sağladığı değerler ile bir konuma geldik. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde bugün ülke olarak dünya sahnesinde varız ve Cumhuriyetimize sahip çıkarak ikinci yüzyılda da var olmaya devam edeceğiz.  

EGEV Başkanı Hasan Küçükkurt: Bu kutlu günden 100 yıl sonra, Türkiye’nin ikinci yüzyılında bizleri bekleyen önemli sorumlulukları var. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, ülkemizin bağımsızlığını, birliğini esas almak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak, hepimizin sorumluluğunu oluşturuyor. 

Haberin Devamı

EGSD Başkanı Hayati Ertuğrul: Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil farkı gözetmeksizin herkesi demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan yönetim biçimidir ve bize miras bırakılan bu değeri, her zaman olduğu gibi, kararlılıkla korumakta kararlıyız. 

KalDer İzmir Şubesi Başkanı Dr. Senem Kılıç: Atatürk’ün armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere işaret ettiği laik, demokratik, özgürlükçü yolun sorumluluğunu daha bir şevkle üstlendiğimiz bu özel günde, Türkiyemizin 100 yıl içinde atlattığı badireleri ve verdiği üstün mücadeleleri hepimizin bir kez daha düşünmesi ve dersler çıkarması gerekiyor. Türkiye’nin ikinci yüzyılında Atatürk’ün değerlerinin aydınlattığı kutlu yolu güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. 

Haberin Devamı

KOSBİ Başkanı Erol Diren: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüzyılında olduğu gibi ikinci yüzyılında da sanayiciler olarak üzerimize düşen görev, Cumhuriyetimizin değerlerinden ayrılmadan, ürettiklerimizle dünyanın dört bir yanına ulaşmak, üretilemeyeni üretmek ve insanlık için yenilikler ortaya koymaktır. Sanayiciler olarak, Cumhuriyetimizin mirasını koruyarak, değerlerinden sapmadan, nitelikli, kaliteli, katma değerli ürünler üreterek Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunma sorumluluğunu taşıyoruz. 

BAYOSB Başkanı Aydın Telseren: Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, milli mücadelenin sonunda kazanılırken, 100 yıl boyunca nice badireler atlatsa da bugüne ulaşmayı başarmış, ikinci yüzyılına adım atarken Cumhuriyet değerlerini koruma sorumluluğumuzu yerine getirmekte kararlıyız. 

Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan: Biz Cumhuriyet’in değerlerinden ilham aldık. Attığımız her adımda Atamızın ilkeleri, ışığımız oldu. Bu ışık sönmesin diye var gücümüzle kurduğumuz Erkunt Traktörü, uygarlık seviyesine taşımak için durmadan çalışıyoruz. Yirmi yıldır sektörde adını başarıyla duyuran Erkunt’un her bir çalışanı, yetkili satıcısı, servisi, tedarikçisi ve tarlada üretim yapan çiftçisiyle varlığımız Türk varlığına armağan olsun! Nice 100 yıllara… 

Tanyer Yapı Başkanı Münir Tanyer: Cumhuriyetimizin coşkusunu milletçe yaşıyoruz. Bu yıl tüm ülke olarak 100’üncüsünü kutladığımız Cumhuriyetimiz hala ilk kurulduğu günkü gibi genç ve dinamik. Cumhuriyet Bayramı’nı, her geçen yıl artan bir coşku ve minnettarlıkla kutluyoruz. Milli mücadelenin ve kurtuluş savaşının ardından şehitlerin kanlarıyla kurulan bu Cumhuriyet, Türk milletinin zaferlerini taçlandıran en önemli kazanımdır. 

İZİKAD Başkanı Betül Sezgin: Atatürk, İzmir İktisat Kongresi’ndeki açılış konuşmasında, ‘İktisadi, siyasi ve sosyal hakların kadınlar tarafından kullanılmasının, beşeriyetin saadeti ve saygınlığı açısından gerekli olduğuna eminim’ diyordu.  

Yani Cumhuriyet bence en çok kadın devrimiydi.