Ege ‘İş güvenliği’ni ekranlara taşıdı

‘İş güvenliği’ni ekranlara taşıdı

07.11.2017 - 04:46 | Son Güncellenme:

İZSİAD’ın düzenlediği 4. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin sunuculuğunu yapan oyuncu Volkan Severcan önemli konuyu ‘Çocuklar Duymasın’da diziseverlerle paylaştı

‘İş güvenliği’ni ekranlara taşıdı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD), her yıl ulusal çapta organize ettiği 4’üncü İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Zirvesi ve Fuarı, bu sene 12-14 Ekim’de düzenlenmişti. Açılış töreninin sunuculuğunu, tiyatro oyuncusu Volkan Severcan üstlenmişti. Sevilen oyuncu, bir sunumu öncesi, her yıl yüzlerce çalışanın can verdiği, binlercesinin yaralandığı iş kazalarını önlemenin önemini kavradığını belirtmiş, “Bu konunun Çocuklar Duymasın dizisinde işlenmesi için yapımcı ve senarist Birol Güven ile konuşacağım” demişti.

Haberin Devamı

Sözünü tuttu

İlgiyle izlenen dizinin, Kanal D’de, 5 Kasım Pazar günü yayınlanan 15’inci bölümünde, İSG önlemlerinin mutlaka alınması konusu işlendi. Senaryo gereği bir inşaat şirketinde yöneticilik yapan Haluk (Tamer Karadağlı), şantiyede İSG önlemlerini almadan çalışan işçi Yusuf karakterine, “Baretini ve emniyet kemerini takmadan çalışmışsın. Şantiye şefine hesabını sordum. Ama önce sen hayatına dikkat edeceksin” uyarısında bulundu. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, konunun, Türkiye’de geniş bir kitlenin takip ettiği ‘Çocuklar Duymasın’ adlı dizide işlenmesinin mutluluk ve umut verici olduğunu söyledi, duyarlılığı nedeniyle başta Volkan Severcan olmak üzere tüm dizi ekibine teşekkür etti.