Ege İşadamlarından rekor görüşme

İşadamlarından rekor görüşme

12.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun (ESİDEF) kurucu üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun organize ettiği, dünyanın en büyük satın alma organizasyonu olarak nitelendirilen “Türkiye Dünya Ticaret Zirvesi 2012 ” programı, Ege’den stant açan 30’un üzerinde firmanın ve 243 katılımcı işadamının yüzünü güldürdü.

İşadamlarından rekor görüşme

Fuarda dünyanın 130 ülkesinden gelen 1470 yabancı işadamının oturduğu masalarda ikili iş görüşmelerine geçildi.ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara dünya pazarlarına ticaret için verimli ve inovatif ürünler üretmek gerektiğine dikkat çekerek, “Yurtdışından gelen bin 470 firmamın tamamının ithalatçı olması ikili görüşmelerden somut sonuç çıkmasını sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Anlaşmayla döndüler

Haksat Elektrik, Filipinleri aydınlatacak
Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hamamcıoğlu Filipinler’den gelen firma ile yapmış olduğu görüşme neticesinde 1 buçuk milyon dolarlık ışıklandırma sistemi ticareti için ön anlaşma imzaladı.


Kamerun’a briket tesisi
Akgül Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül Kamerun dan gelen firma ile yapmış olduğu görüşme sonrası briket tesisi kurmak için ortaklık anlaşması imzaladı.


İlk İhracat Yemen’e
Erbay Pen Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Canıtez yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ilk ihracatını Yemen’e ayda 20.000 m2 doğrama satarak yapacak.


Zimbabwe’ye mobilya
Aydın Temeller Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Temel, Zimbabwe’den gelen firma ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde oturma grubu ve kanepe satışı için ön anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Brezilya’ya yeni ürün
Dekomo Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Turan, Brezilya dan gelen mağaza zincirleri sahibi firma ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda ev mobilyaları almak isteyen firmaya ilk etapta bir konteynır mal gönderecek.