Ege İşbirliği ile yeni doğalgaz santralı

İşbirliği ile yeni doğalgaz santralı

07.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kesintisiz ve temiz enerji üretmek hedefiyle kurulan İşbirliği Enerji’nin 19.46 megawatt gücündeki çevrim santralı etrafındaki firmalara büyük avantaj sağlayacak

İşbirliği ile yeni doğalgaz santralı


İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi’nin (İTOB) ve çevresinin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan İşbirliği Enerji’nin doğalgaz çevrim santralı, düzenlenen törenle faaliyete geçti. İTOB ve İşbirliği Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İşbirliği Enerji’nin 2008 yılında kurulduğunu belirtti. 4 milyon TL sermayeli ve yüzde 62.25 çoğunluk hissesi İTOB Organize Sanayi Bölgesi’ne ait olan şirketin, diğer ortakları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşbirliği Holding ve Odak İnşaat’ın bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı


49 yıllık lisans
İşbirliği Enerji’nin 2 motor alımı için 9 mart 2011 tarihinde Finlandiyalı Wartsila firması ile sözleşme imzaladığını ve santralın temellerinin de 2011’de başladığını ifade eden Demirtaş, “Şirketin 15 Mart 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 49 yıllık Üretim Lisansı bulunuyor. 19,46 MW gücündeki doğalgaz çevrim santralının açılışını, temiz çevre adına gerçekleştirmekten mutluyuz” dedi.

10 MİLYON EUROLUK PROJE

Demirtaş, 10 milyon euroya mal olan tesisten çıkan buharın, da katılımcılara dağıtılması ile ayrıca buhar ile sıcak suyun bölgeye yakın seralarda kullanılması için de proje hazırlandığını söyledi.

İzmir’in ‘altın’ çocuğu dünyaya alyans satıyor

17 yıl önce Savaş Kuru tarafından kurulan Aspar Kuyumculuk, yüzde yüz el işi 1500’ün üzerinde alyans modeli ve Türkiye genelinde 350 satış noktası ile sektörün etkin firmalarından biri olmaya devam ediyor.
Küçük yaştan itibaren sektörün içerisinde yer alan ve Aspar’ı aranılan bir marka haline getirmenin haklı gururunu yaşayan Kuru, “Hepsi patentli ve bize ait olan alyans modellerimiz yurtdışında da oldukça beğeniliyor. Kalitemizi en yüksek çıtada tutuyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Kızılcık Madran'a marka gururu

Tüketiciyi Koruma Derneği’nce (TÜKODER) her yıl düzenlenen “Altın Marka ve Tavsiye ediyoruz” ödüllerinin “içme suyu” kategorisinde Kızılcık Madran, bu yıl ikinci kez ‘Altın Marka’ ödülünü aldı.


Aydın’ın Sultanhisar İlçesi, Atça Beldesi’nde 2006 yılından bu yana faaliyette olan BM Gıda Dağıtım Şirketi’nin Kızılcık Madran’ın bir Türkiye markası olması için büyük yatırımlar yaptığını söyleyen şirket müdürü Şenol Göksel “Atça’da 2006 yılında 10 bayi ile işe başlayan şirketimiz bugün Türkiye genelinde Ege Akdeniz bölgesi ağırlıklı olmak üzere 85 ana ve 600 tali bayiye ulaştı. Atça’ya 3 milyon dolar yatırım yaptık.”
diye konuştu.