Ege İşitmede nano teknoloji

İşitmede nano teknoloji

22.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki işitme cihazları konusunda kaliteli ürünler üreten Duymer İşitme Cihazları Merkezi ürünlerine son teknolojiyi ekledi.

İşitmede nano teknoloji

Danimarka patentli nano teknoloji ile üretilen İnterton markalı ürünler için geçen yıl anlaşma yaptıklarını söyleyen Duymer Genel Müdürü Figen Baz, “Bu ürünlerle uluslararası kalitede ve 25-30 yıl kullanılacak cihazlarla halkımıza hizmet vereceğiz. Dünyanın en iyi işitme cihazı olan İnterton COSMO markası artık Türkiye’de de kullanılacak. Bu cihaz nano teknoloji ile üretildiği için suya, kire, neme ve tere karşı son derece dayanıklı bir ürün” dedi ve özelliklerini şöyle sıraladı:

Haberin Devamı


Cosmo ile sorun yok
“Danimarka kökenli ve dijital sistemle üretilen ürün ilerleyen yaşlarda işitme kayıpları arttıkça otomatik olarak uyum gösteriyor. Ayrıca dış seslerden gelen gürültüyü önlüyor ve kullanıcıya insan sesini en net şekilde veriyor. Her kulağa göre uyumlu olarak üretilen ürünler için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşma sağladık. 6 kanallı olmasına rağmen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan hiçbir katkı payı almadan devletimizin verdiği ücret karşılığında vereceğiz.”

Girişimcilere bir şans daha

Karşıyaka Belediyesi’nin KOSGEB işbirliği ile işyeri açmak isteyenlere ikinci kez kredi imkanlı eğitimi başlıyor. İşyeri açmak isteyenler arasından seçilecek 60 kişi bir aylık eğitimden sonra 90 bin TL’ye kadar kredi alabilecek. Bu dönemki programda oluşturulacak iki sınıftan bir tanesi sadece bayan girişimcilere yönelik olacak.
İş kurmak için sermaye bulamayanlara kolaylık getirecek kurslara proje üreten herkesin başvurabileceğini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Açılacak her iş yeri en az bir ailenin evine ekmek götürmesi demektir. Karşıyaka Belediyesi olarak meslek edindirmek için yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. KOSGEB işbirliğiyle düzenlediğimiz kurslarımıza başvuruları bekliyoruz“ dedi. Başvurular Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne yapılacak. Belediye Başkanı Durak ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılın arasında 25 Temmuz 2012 Çarşamba günü protokol imzalanacak. n İZMİR