Ege İspanya, Yunanistan’a girişim köprüsü

İspanya, Yunanistan’a girişim köprüsü

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Yunan İspanyol ve Türk kadın girişimcileri arasında köprü inşa ettiklerini belirtti, “Birliktelik güç yaratacak” dedi

İspanya, Yunanistan’a girişim köprüsü

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu kapsamında, Yunanistan’ın Pire Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası (BEP) tarafından sunulan ve İzmir Ticaret Borsası’nca ortak olunan ‘Kadın Girişimcilerin İş ve Sivil Toplum Hayatında İletişim ile İlişkilerinin Güçlendirilmesi ve Tecrübe Paylaşımı/Euro-FEM’ adlı AB projesinin final toplantısı, 26 Nisan’da online olarak yapıldı.
19 projeye hibe
Türk, Yunan ve İspanyol kadın girişimcilerin katıldığı toplantının açılış konuşmaları, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve proje partneri kurumların temsilcileri tarafından yapıldı.
Işınsu Kestelli, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülen Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında, 19 proje hibe almaya hak kazandı. Pire Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası (BEP) tarafından sunulan, İzmir Ticaret Borsası ile İspanya Santiago De Compostela Ticaret, Sanayi, Hizmetler Odası ortaklığı ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ile Yunanistan Kadın Girişimciler Derneği (SEGE) destekleriyle gerçekleştirilen ‘Kadın girişimcilerin iş ve sivil toplum hayatında network’lerinin güçlendirilmesi ve tecrübe paylaşımı’ başlıklı projemiz bu projelerden biri oldu. Yunanistan, İspanya ve Türkiye kadın girişimcileri arasında bir köprü inşa ettik” dedi.
Kestelli, “Yunanistan, İspanya ve Türkiye kadınları arasında iletişim ağı ve iş birliği alanı yaratarak, bilgi ve tecrübemizi paylaşarak daha da güçlenelim” dileğinde bulundu.