Ege İSTE 23 NİSAN DOSTLUĞU

İSTE 23 NİSAN DOSTLUĞU

17.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziemirli Gizem’in, 1999 yılı şenliklerinde ağırladığı Kıbrıslı Şerife ile ertesi yılki konuğu Rus Snejana Bravo, yıllarca bağlarını koparmadıkları arkadaşları için Türkiye’ye gelerek genç kızın nikahına katıldı...

İSTE 23 NİSAN DOSTLUĞU

Gaziemir’de ilki 1996 yılında düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nde sınırları ortadan kaldıran arkadaşlıkların temeli atılıyor. Ölümsüz dostlukların bir örneği hafta sonunda yaşandı. Gaziemirli Ayşe-Aydın Tülü çiftinin evliliğe adım atan kızları Gizem’in mutlu gününde, 1999 yılında evlerinde misafir ettikleri KKTC’li Şerife Çökmez ile 2000 yılında Rusya’dan gelen Snejana Bravo da yer aldı.

Yanından bir dakika ayrılmadılar
Gaziemir’deki kına gecesi ile Fuar Evlendirme Dairesi’ndeki nikahta, Gizem’i bir an olsun yalnız bırakmayan Snejana ile Şerife’nin dostluklarının temeli yıllar öncesinde atıldı. Tülü çifti, 1999 yılında 9 yaşında Akdoğan kentinde şenliğe gelen KKTC’li Şerife’yi 9 gün evlerinde misafir etti. Çiftin çocukları Hüseyin ve Gizem Şerife kısa sürede kaynaşıp arkadaş oldu.

Büyüklerin de dostluğu başladı
Bir yıl sonra şenlik için Rusya’nın Volgograd kentinden gelen Snejana Bravo ile evlerinde kaldığı Hüseyin ve Gizem arasında bir başka dostluğun temeli atıldı. Çocuklar arasındaki dostluk sayesinde ebeveynleri de tanışırken, Şerife’nin geçen yılın Haziran ayında KKTC’de kıyılan nikahına Tülü çifti ve çocukları da katıldı. Bravo ve Tülü aileleri, İzmir-Volgograd hattında karşılıklı olarak birbirlerini ziyarete etti.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bugüne kadar yapılan 14 şenliğe katılan binlerce çocuk, ülkemizin tanıtım elçileri oldular” diye konuştu.

Haberin Devamı

1996’da başladı, gelenek oldu

Gaziemir Belediyesi’nin ilk kez 1996 yılında gerçekleştirdiği Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında meydana gelen deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında 14 yıldır aralıksız yapılıyor. Bu yıl 15.’si hazırlanan şenliğe, bugüne kadar 23 ayrı ülkeden 5 bine yakın konuk çocuk katıldı. Bu yıl ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek’ temasıyla kutlanacak şenliğe gelecek ülke ve şehirler şöyle: Azerbaycan, Almanya, Bosna Hersek, Bulgaristan, KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Romanya, Rusya ile ülkemizden Mersin ve Zonguldak.