Ege İşte Altay aşkı

İşte Altay aşkı

17.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Siyah beyazlılarda geçmiş dönemde görev yapmış antrenörler Tahir Karapınar Ahmet Akuygur ve Altay Dağdelen ile futbolcular Yakup, Serkan Dökme ve Ufuk Ateş yönetimin borç yükünü biraz olsun hafifletmek için alacaklarını hibe ettiler

İşte Altay aşkı

Tarihinin en kritik genel kurullarından birini yaptıktan sonra 5 gündür hesapları inceleyip çıkış yolu arayan Ahmet Taşpınar başkanlığındaki Altay yönetimine eski futbolcu ve teknik adamlardan çok anlamlı bir jest geldi.
Yönetimin omuzlarındaki borç yükünü biraz olsun hafifletmek isteyen üç antrenör Tahir Karapınar, Ahmet Akuygur ve Altay Dağdelen ile futbolcular Serkan Dökme, Yakup Sertkaya ve Ufuk Ateş 122 bin TL tutarındaki alacaklarından vazgeçtiklerini kulübe bildirdiler.

Plaketle onurlandırılacaklar
Ellerindeki senetleri kulübe iade edeceklerini açıklayan futbolcuların jestinin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Taşpınar, “Bu paraları, herkes alın teri döküp, çalışarak hak etti. Kulübümüzün zor bir döneminde ortaya çıkıp alacaklarından vazgeçtiğini açıklamak, bu insanların yüreğindeki Altay sevgisinin büyüklüğünü gösterir. Altay Kulübü, işte böyle vefalı insanlar sayesinde bugünlere kadar geldi” dedi.
Başkan Taşpınar, 122 bin TL’lik alacaklarından vazgeçen teknik adam ve futbolcuları plaketle onurlandıracaklarını ve günün anısına çekilecek fotoğrafı da kulübün girişine asacaklarını açıkladı.

Transfer kanunları yapıldı
Transfer dönemlerinde ayağını yorganına göre uzatmadığı ve Süper Lig’in sürekli kapısından döndüğü için geleceğini tehlikeye sokan Altay’da kulübü düzlüğe çıkarmak için göreve gelen Ahmet Taşpınar yönetimi alınan karalarla kemerleri sıkacak. Siyah beyazlı kulüpte başkan ve profesyonel şube sorumlusu olarak çalıştığı dönemlerde de eli sıkılığıyla tanınan Taşpınar, transfer bütçesini 2,5 milyon TL ile sınırlı tutacak.
Taşpınar, en kariyerli futbolcuya bile 200 bin TL’den bir kuruş fazla teklif vermeme zorunluluğu getirirken, gençlere ise oynadıkları maç sayısına göre rakamlar önerilecek. İkinci ve 3. Lig’de izlenip beğenilmiş bir futbolcuya yapılan teklif, 20 maçtan fazla veya az oynamasına göre değişecek.

Haberin Devamı

Kamp programı belli oldu
Teknik Direktör Ercan Ertemçöz, yeni sezon hazırlık programını belirledi.Yaz kampı 21-27 Haziran tarihleri arasında büyük ihtimalle Foça’da yapılacak. Tüm takım, 1-7 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de sağlık testlerinden geçtikten sonra 8-18 Temmuz’da 1. ana kampa başlayacak. 3-14 Ağustos tarihlerinde ise ikinci etap kamp yapılacak. Ana kampların yeri hafta sonuna kadar kesinleşecek.