Ege İsteyen, odama sormadan girer

İsteyen, odama sormadan girer

05.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bayındır’ın AK Partili Belediye Başkanı Uğur Demirezen, kapısının hep açık olacağını belirtti; “Gelmek isteyen, sormadan girer ve benimle görüşür. Vatandaş bana kolayca ulaşacak, derdini anlatacak. Şeffaf ve sosyal bir belediye olacağız” dedi.

İsteyen, odama sormadan girer

İzmir’de yerel seçimlerde CHP’den AK Parti’ye geçen Bayındır’ın Belediye Başkanı Uğur Demirezen, belediyenin bütçesinin 50 milyon, borcunun ise 48 milyon olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır’a sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Demirezen, “İlçem için Büyükşehir’in kapısını her platformda çalarım. Gerekirse kapısında yatarım” dedi.

Haberin Devamı

5 yıl AK Parti Bayındır ilçe başkanlığı yapan Uğur Demirezen, yerel seçim öncesi partisinden belediye başkan aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 31 Mart yerel seçim öncesi AK Parti’den başkan adayı olan Demirezen, belediyeyi CHP’den almayı başardı ve başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti Bayındır teşkilatının ve halkının kendisine sahip çıktığını kaydeden Demirezen, “Ben herkesin başkanıyım. İzmir’de yüzde 58.03 oy oranı ile CHP’den koltuğu Cumhur İttifakı olarak alan bir belediye başkanı olarak çok mutluyum. Seçim sürecinde yaptırdığımız anketler vardı. Bu sonucu bekliyordum. 5 yıl boyunca ilçe başkanlığı yaptım. İlçenin sorunlarına hakimdim. O sorunların çözümü noktasında çalışmalar yaptık. İnsanların görüşlerini aldık. İlçede esnaflık yapan biriydim. İlçe başkanlığını işim gibi gördüm. Sabah 9.’da gittim, gece 10.00’da çıktım. Hep çalıştım” dedi. Belediye başkanı olduktan sonra makam odasının kapısını hiç kapatmadığını vurgulayan Başkan Demirezen, “Kapım hep açık olacak. Gelmek isteyen, sormadan girer ve benimle görüşür. Vatandaş bana kolayca ulaşacak, derdini anlatacak. Şeffaf ve sosyal bir belediye olacağız. 5 yıl ilçe başkanlığım döneminde böyleydi. Bayındır, 40 bin 584 nüfuslu bir ilçe…Herkes burada birbirini tanır. Bana gelenlere ‘Amca, abi, teyze hoş geldiniz’ derim. Onlar da bana ‘sarı çocuk hayırlı olsun’ derler” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kapıda yatarım’

Bayındır Belediye Başkranı Uğur Demirezen, seçimin ertesi günü yaşadığı ilginç olayı ise şu sözlerle anlattı: “Pazar günü seçim bitti. Gece hep 3-4’te eve girdik. Uzun bir aradan sonra eşimle ‘sabah kahvaltısı yapalım’ dedik. Pazartesi sabahı, saat 10.20’de bir telefon geldi. Gediz Elektrik’te görevli hesapları kontrol eden bir arkadaş. ‘Hayırlı uğurlu olsun. Belediyenin 176 bin elektrik borcu var. Elektriği keseceğiz’ dedi. Ben de “Daha dur, koltuğa oturmadım. Bana niye söylüyorsun?’ dedim. Buna gerçekten çok şaşırdım. Sonra kesmediler.”

Belediyenin mali yapısının oldukça kötü olduğunu vurgulayan Başkan Demirezen, “Belediyede para yok. Çarşamba günü mazbata töreni gerçekleştirdi. Ertesi gün mali hizmetler müdürüne, ‘bizim neyimiz var?’ dedim. Müdür bey geldi, “21 bin lira kasamızda para var’ dedi. 50 milyon bütçesi olan belediyenin kasasında 21 bin lira! Borcumuz 48 milyon 200 bin lira! Bu nasıl olur? Ne döndürülür ne sürdürülebilir bir borç. Sadece ilçe esnafına 3 milyon borcu olan bir belediye devraldık. Mesela 46 bin lira pide borcumuz var. 150 bin lira sanayide esnafa borcumuz var. Şimdi bana ‘başkan ne yapacağız?’ diyorlar. Büyükşehir’in ağabeylik yapmasını istiyorum. Ama bir önyargı varmış gibi geliyor. Biz küçük bir belediyeyiz. Ne olursa olsun Büyükşehir’in bizi sahiplenmesi lazım. Büyükşehir’den her türlü desteği isteyeceğiz. İlçem için Büyükşehir’in kapısını her platformda çalarım. Gerekirse kapısında yatarım” diye konuştu.