Ege İTK, buluş birincisi

İTK, buluş birincisi

14.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

NASA’nın düzenlediği “Invention Challenge” Yarışması’nda, İzmir Büyükçiğli Özel Türk Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Alev İncekara ve Burak Ayhan danışmanlığında Türkiye birincisi oldu.

İTK, buluş birincisi

İTK öğrencileri Oğul Yenilmez, Emrecan Çetiner, Esma Rana İmrenci, Arın Soyer, Kaan Filiz, 36 okulu geride bıraktıkları yarışmada, bu yıl “Bidona Şutla” adını taşıyan buluşlarıyla yarıştı. Buldukları aletle 3 atış gerçekleştiren öğrenciler 3’te 3 yaparak 150 tam puan aldı. NASA mühendislerinin 1998’den beri eğlence amaçlı düzenlediği yarışmada birinciliği alan öğrenciler diz üstü bilgisayar, birincilik kupası ve plaket ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

TAKEV’liler Harvard yolcusu

TAKEV Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencileri Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen 59. Model Birleşmiş Milletler organizasyonuna katılmak üzere ABD’ye gidiyor. 22-31 Ocak’ka, ABD’nin Massachusetts eyaletinin Boston kentinde düzenlenen ve her ülkenin başka bir ülkeyi temsil edeceği konferansta TAKEV öğrencileri, temsil ettikleri ülkenin Silahsızlanma ve Güvenlik, Dünya Sağlık Örgütü, Hukuk, Özel Politikalar, Ekonomik konularla ilgilili komitelere katılıp İngilizce bildiri sunacaklar.

Yüzde 100 Türkçe gösteri alkışlandı

Ünlü kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Gediz Üniversitesi öğrencilerine eğitim verdi. İşletme ve İnovasyon Kulübü’nün davetlisi olarak gelen İzgören, “Süpermen Türk Olsaydı” adlı gösteri sundu. Salonu dolduran öğrencilere seslenen İzgören, Türkçe’nin uğradığı yabancı kelime istilasına dikkat çekti. İzgören, 2 satlik konuşmasında hiç yabancı kelime kullanmadı. Gençlerden girişimci, dürüst ve hoşgörülü olmalarını, vatanı sevmelerini, hedeflerine tutkuyla gitmelerini isteyen İzgören, “İyilik yapın karşılık beklemeyin, bilgiyi paylaşın karşılık beklemeyin. Böyle düşünürseniz çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. Anadolu, yolda kalanı evine buyur eden, zor durumdakine yardım eli uzatan hoşgörülü insanların diyarıdır. En büyük zenginliğimiz budur” dedi.