Ege İyi ki varsınız!

İyi ki varsınız!

28.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Ege’de belediyelerin etkinlikleriyle kutlandı. Öğretmenleri yalnız bırakmayan belediye başkanları, Türkiye’nin en önemli değerinin, geleceği şekillendiren öğretmenler olduğunu ifade etti.

İyi ki varsınız

24 Kasım Öğretmenler Günü, resmi törenlerin yanında belediyelerin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Belediye başkanları, kentlerinde görev yapan öğretmenlerin hiçbirini unutmadı. Çeşitli hediyelerle tüm eğitimcilere ulaşan başkanlar; Cumhuriyet değerlerine bağlı öğretmenler ve onların yetiştirdiği nesillerle, Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğunu vurguladı. 

Haberin Devamı

Atatürk’ün yolundayız

Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sarıdedeoğlu, okulları ziyaret ederek Başkan Ömer Günel adına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Günel’in kutlama mesajını iletip çeşitli hediyeler takdim eden Sarıdedeoğlu, “Bizleri bugünlere getiren ve bizden sonraki nesilleri de Cumhuriyetimiz’in ilke ve inkılâpları doğrultusunda yetiştirmeye devam eden bütün öğretmenlerimizi kutluyoruz” dedi.

İyi ki varsınız

Cumhuriyet’in garantisi

24 Kasım Öğretmenler Günü, Balçova Belediyesi’nin ilçede görev yapan öğretmenler için hazırladığı çiçek ve anı hediyeleriyle renklendi. Emekli öğretmenlerle bir araya gelen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da, “Atatürk’ün izinde yetiştirdiğiniz öğrenciler ile Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasının garantisi oldunuz” dedi.

Haberin Devamı

Siz varken umut bitmez

Konak Belediyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin (YKKED) onur gecesine ev sahipliği yaptı. Hem 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı hem de Mevlüt Kaplan’a Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü’nün verildiği törende konuşan Belediye Başkanı Abdül Batur, “Hasan Ali Yücel’in, Hakkı Tonguç’un izinde olan öğretmenlerimiz olduğu sürece umut bitmez” dedi.

İsimleri ölümsüz oldu

Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmalarını tamamladığı parklara eski Milli Eğitim bakanlarından Mustafa Necati Bey ve ressam-yazar Fikret Otyam’ın isimlerini verdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde düzenlenen isim verme töreninde konuşan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Atamızın açtığı çağdaş ve bilimsel eğitim yolundan asla dönmeyeceğiz” diye konuştu.

Ant içtiler

Ayvalık’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programla kutlandı.  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de katıldığı etkinlikte, aday öğretmenlerin ant içerek göreve başladı ve ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri sunuldu.

Hediyeler Atabay’dan

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, ilçe genelinde bulunan okulları gezerek 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eğitimcilere hediyeler dağıttı. Öğrenciler ile de sohbet eden Başkan Atabay, okullarda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Pasta kestiler

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenler ile bir araya geldi. Öğretmenlerle pasta kesip çiçek takdim eden Tokat, toplumun kalkınmasında en önemli yapı taşı olan öğretmenlerin özel gününü kutladı. 

‘Gelecek sizin eseriniz’

Bayındır’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, resmi törenler ve Müzekke Susamcıoğlu Anaokulu’ndaki programla kutlandı. Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir” dedi.

Eğitimciler, aydınlık yarınların güvencesi

24 Kasım Öğretmenler Günü Marmaris’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Armutalan Kültür Merkezi’ndeki programa katılan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, özel olarak hazırlattıkları pastayı öğretmenlerle birlikte keserek, “Öğretmenler aydınlık yarınların tek güvencesidir” mesajı verdi.

Tek tek ziyaret ettiler

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, ilçedeki öğretmenleri unutmayan Burhaniye Belediyesi, okulları ziyaret ederek çikolata, kolonya ve çiçek hediye etti. Ekipler, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in mesajını ileterek öğretmenlerin günlerini kutladı.

Haberin Devamı

Her gün hatırlamalıyız

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede görev yapan öğretmenlere, isimlerinin yazılı olduğu ajanda dağıttı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan İnce, “Bir ülke eğitim konusunda ne kadar iyi olursa tüm alanlarda da gelişmiş ve müreffeh bir seviyeye ulaşmış demektir. Öğretmenler bir gün değil her gün hatırlanacak en büyük değerlerimizdir” dedi.

Zafere ulaşacağız

Efeler Belediyesi ‘Yazarlar Efeler’de Buluşuyor’ etkinlikleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tarihçi ve yazar Sinan Meydan’ı ağırladı. Etkinliğin ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Cumhuriyet’in nerelerden nerelere geldiğini dinledik. Umudumuzu Efeler’de hiçbir zaman kaybetmedik, sonuna kadar zafere ulaşacağız” dedi.

Nakış gibi işliyorlar

Haberin Devamı

Çine Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelindeki tüm okulları ziyaret ederek, öğretmenlere Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in selam ve sevgilerini iletip, hediyeler verdi. Başkanı Dinçer kutlama mesajında, “Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle, sabırla nakış gibi işleyen en büyük değerlerimiz” ifadelerini kullandı.