Ege İyi yatak, sağlıklı uyku

İyi yatak, sağlıklı uyku

10.08.2021 - 00:02 | Son Güncellenme:

Fabri Yatak markasına hayat veren isimlerden Sinan Uğurlu, kaliteyi mümkün olduğu kadar çok insana ulaştırmak istediklerini belirtti, “Türkiye’den franchise talebi almaya hazırız” şeklinde konuştu

İyi yatak, sağlıklı uyku

Selen Deniz - Marka Portresi/ Ege Bölgesi ağırlıklı çalışan, Manisa, Denizli, Muğla ve Balıkesir’de şubeleri olan Fabri Yatak, atacağı adımlarla sektördeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor. Sinan Uğurlu, firmaya ve sektöre ilişkin düşüncelerini paylaştı...

Haberin Devamı

Aile büyükleriyle başlayan sektör yolculuğunda 25 yılı geride bıraktınız. Bu süreçte sektör dinamikleri hızla değişti. Bize biraz markadan ve ilerleme sürecinden bahseder misiniz?

1992 yılında İzmir Menderes’te kurulan Susamcı Mobilya olarak, ilk etapta yatak odası ve yemek odası üretimi ile yurt içi pazarına hizmet vermekteydik. Ardından yatak ve baza alanında artan talepler doğrultusunda biz de ürünlerimizde bu yöne ağırlık verdik. Yenilik anlayışımızla ar-ge çalışmaları yürüterek yeni tasarımlar ürettik. Ürün yelpazemizde yaptığımız değişikliğin ardından, 2017 yılında kurumsal kimliğimizde de bir değişikliğe giderek Susamcı Mobilya olan firmamızda Fabri Yatak adıyla yeni bir markalaşma sürecine girdik. Bu markalaşma serüvenimiz, kısa sürede meyvelerini verdi; yurtiçi ve yurtdışı hizmetlerimiz ile sektörün tanınan şirketi arasında yerimizi aldık.

Haberin Devamı

Çok genç yaşta işe atılmışsınız. Bu ticarete olan ilginizden mi, farklı bir sebebi var mı?

Evet, ticarete olan merakım beni her zaman cesaretlendirdi ve işin içine daha çok dahil olmamı sağladı, ama sanıyorum ki sadece bu demem doğru olmaz. Çünkü, ben bu işin içinde büyüdüm. Bir çocuğun hayatındaki ilk rol modeli babası, sonra da abisidir. Ben babamdan, abimden hep bu işi gördüm. Hep onları gözlemleyerek büyüdüm. Kendimi markaya ait hissetmemde bu durumun da büyük bir payı var.

Fabri’de satış stratejinizi perakendeye yönelik mi yoksa turizm kanalına yönelik mi belirlediniz?

Aslında her ikisi de... Çünkü kaliteli yatak, ister evde ister otelde olun, insan sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip. Uyku kalitesi, doğru omurga duruşu, rahatlık... Her sabah uyandığınızda yataktan dinlenmiş şekilde çıkmanız, gün içinde olan veriminizi, belki de kendinizin farkında olmadığınız kadar çok etkiliyor. Biz ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz, bu kaliteyi de mümkün olduğu kadar çok insana ulaştırmak istiyoruz. Dolayısıyla, hem bireysel hem de kurumsal satışlarımız ile kullanıcılara hizmet veriyoruz.

Ağırlıklı olarak hangi bölgede hizmet veriyorsunuz?

Haberin Devamı

Ege Bölgesi ağırlıklı çalışmaktayız. Şu anda Manisa, Denizli, Muğla ve Balıkesir’de şubelerimiz bulunmakta. Yeni şubelerde Ege ve Marmara üzerine yoğunlaşmış olsak da, tüm Türkiye’den franchise talebi almaya hazırız.

‘Tüm şubelerimiz tek markayı temsil ediyor’

Fabri bayii olmak isteyen yatırımcılardan beklentiniz, franchise şartlarınız nelerdir?

Tüm şubelerimiz tek bir markayı, Fabri Yatak’ı temsil ediyor. Dolayısıyla, aynı güveni tüm şubelerimizde kullanıcılara sunabilmeliyiz. Bu yüzden şubelerimizin Fabri Yatak haricinde başka bir markanın ürününü satmasını istemiyoruz. Bu, bizim için en önemli olan bir nokta.

İyi yatak, sağlıklı uyku

5 püf noktası

Sağlıklı bir omurga için, kaliteli ve vücut tipine uygun yatak seçimi yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, doğru yatağın, uyuyan kişinin pozisyonundan bağımsız olarak omurgasını düz bir hat üzerinde hizalaması ve desteklemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Peki, doğru yatak seçiminin 5 püf noktası nedir?

1 Yatağın omurganızın şeklini desteklemesi ve koruması gerekir. Bu yüzden seçim yaparken yeterli sertlik aranmalıdır ki, bu da kişiden kişiye göre değişir. Emin değilseniz, orta-sert yatağı tercih edin.

Haberin Devamı

2 Sadece yaysız, hafızalı materyalden oluşan yatakları değil, hafızalı materyaller ile yayların kombine kullanıldığı yatakları tercih etmelisiniz.

3 Harika bir uyku çektiyseniz, bir otelde ya da arkadaşınızın evinde kalıyorsanız, yatağın marka ve numarasını alabilirsiniz. Bazı şirketler, bir yatak satın aldığınızda 30-100 gün arasında kullanıp memnun kalmamanız durumunda geri alabiliyor.

4 Yeni bir yatak alarak uyku kalitenizi artırabilirsiniz. Oklahoma State Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, 62 kişiye yeni yatak verilip 28 gün boyunca takip edildi. Hemen hemen herkesin daha iyi ve kaliteli uyuduğu gösterildi. Çalışmaya katılanların, eski yataklarını kullanma sürelerinin ortalama 9,5 yıl olduğu belirtildi. Bu süre, bir yatağın ömrü olarak ele alınıyor. 9 ya da 10 yıldır aynı yatağı kullanıyorsanız, o yatağı değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Haberin Devamı

5 Bir yatağın sizin için uygun olup olmadığına karar verirken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da, geceleri nasıl uyuduğunuz. Yüzüstü uyuyan biriyseniz çok yumuşak ya da sert yataklar, sırt ağrılarınızın artmasına yol açabilir ya da sırtüstü uyuyorsanız, omurganızı destekleyen yatak seçimi uyku kaliteniz için çok önemlidir.

İyi yatak, sağlıklı uyku