Ege İyiler daima kazanır

İyiler daima kazanır

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sezona dar bir kadroyla başlayan Balıkesirspor Baltok, ilk devreyi 23 puanla 10. sırada tamamladı. Ligin ikinci yarısına Antalya’da hazırlanan ekip, iki oyuncusunu kaybetti. Maddi krizle de uğraşan kırmızı beyazlıları değerlendiren usta kalemlerimiz, “Giray Hoca ve öğrencileri, sayıları azalsa da başaracak güçte” dedi.

İyiler daima kazanır

İyiler daima kazanır

Sezon başında lige çok adapte olamasa da ilerleyen süreçte toparlanan Balıkesirspor, ilk devreyi 23 puanla 10. olarak tamamladı. 17 maçta 6 galibiyet ve 6 mağlubiyet alarak ilerleyen kırmızı beyazlıları değerlendiren yazarlarımız, “Bu ekip bu kadro ve teknik heyet ile daha fazlasını hak ediyor” dedi.

Haberin Devamı

1. Balıkesirspor’un ilk yarıdaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bülent Buda: Transfer yasağına karşın uzun soluklu bir arada oynayan takımdan ilk ayrılan Burak Çalık oldu. Eğer koşullar elverişli olsaydı var olan takım, nitelik olarak ilk 6’yı zorlardı. Benim sezon başı izlenimim böyle. Ancak bir söz vardır. Tarzan zor durumda. Balıkesir’de de yönetim zor durumda. Önlerindeki nitelikli kadroya karşın gel gitleri sık yaşayan oyuncu kadrosunda istikrar, devamlılık gerçekleşmedi. Kendi alanlarında puan kayıpları yaşadılar. Bu eksiği dış sahalarda maç kazanarak eşitleme çabasını gösterdiler. Sıralamada da düşmeyecekleri bir konuma yerleştiler. Bu durumun iyi olarak nitelememiz mümkün değil. Özetle ilk yarı başarısız bir süreç olarak geçti.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Sezon başından itibaren Balıkesirspor’un ne kadar güçlü ve yetenekli oyunculardan kurulu olduğunu defalarca ifade etmiştik. Ancak profesyonel futbolda başarıyı etkileyen en önemli endekslerden bir tanesi de elbette oyuncuların hak ettiklerini düzenli bir biçimde almasıdır. Bu sorunu asla Balıkesirspor’un özelinde değerlendiremeyiz. Türk futbolu’nun büyük problemi olan ekonomik sorunlardan elbetteki Balıkesirspor’da etkilendi. Transfer yasağı var ve kafasını, duygularını kısacası performansını bu yüzden sahaya yansıtamayan bir oyuncu grubu vardı. Burak Çalık’la başlayan ayrılıklar Abdülkadir, Oğuz Yılmaz’la devam ediyor. Böylesi sıkıntıda olan bir takımı oyun anlayışını ve başarılı mı başarısız mı diye teknik anlamda değerlendirmek zorlaşıyor. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen bilhassa şuan puan cetvelinde ilk 5’de bulunan takımlara karşı aldığı sonuçlarla aslında gücünü gösterdi. Eğer Balıkesirspor yönetimin iyi niyetine rağmen bu sorunları çözseydi çok daha etkili olabilirdi.

2. İlk yarıda başarı ve mücadeleleri ile öne çıkan oyuncular kimler?

Bülent Buda: İlk yarının öne çıkanlarında Nizamettin’i ilk sıraya koyabiliriz. Ona Sedat Şahintürk iyi bir çıkışla eşlik etti. Okan ile Bülent, iki istikrar anıtı. Otoo, Abdülkadir, Foxi kalitelerinin altında bir dönem geçirdiler. Belec hiç yoktu. Cumali, Furkan gibi isimler özverili, yürekten savaş verdiler.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: İlk soruda verdiğim cevapta Balıkesirspor’un hangi şartlarda mücadele ettiğini ifade etmeye çalıştım. Ekonomik sorunlar ve geçim sıkıntısı nedeniyle sahaya konsantre olamayan oyuncular. Elbette bu da tüm takımın performansını olumsuz yönde etkiledi. Buna rağmen Nizamettin, Sedat, Okan, Bülent Cevahir bir adım öne geçtiler. Ama diğer oyuncuların hiçbirini de ayırt etmeyi istemem. Olumsuz bir eleştiride bulunmak onlar adına da saygısızlık olur. Belki şartlar düzelse çok daha iyi olabileceklerdi. Buradan şu çıkıyor. Bu konu ne yönetimin tek başına halledebileceği bir iş. Bütün Balıkesir’in kenetlenerek el birliğiyle çözüleceğine inanıyorum.

3. Takviye yapılması gereken mevkiler nereleri ve hedef ne olmalıdır?

Bülent Buda: Gelen son haberlere baktığımızda ikinci yarıda Balıkesir’i çok zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Oğuz, Abdülkadirgitti. Sırada Sedat var. Bu gidişe dur denilemezse çok açık söylüyorum Balıkesir, bu yarıda ligden düşmemeye oynar. Ve ligde kalırsada bunu büyük bir başarı olarak sayabiliriz.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Balıkesirspor’da öncelikle transfer yasağı var. Üstüne birde elindeki nitelikli kadrodan Abdülkadir, Oğuz Yılmaz gitti. Gideceği söylenen oyuncularda mevcut. Bülent Abim yazısını yazdırırken onu dinliyorum aklıma şu geldi. Siz Giray Hoca’nın yerinde olmak istermiydiniz. Transfer yasağı var, Elindeki oyuncular birer birer gidiyor. Ekonomik sorunlar diz boyu buyrun kendinizi Giray Hoca’nın yerine koyun. Sorun bir an evvel çözülmeli. En önemlisi Balıkesir şehri bütünleşmeli ve kenetlenmeli.

Yarın: Menemenspor