Ege İyilik mevsimi

İyilik mevsimi

11.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İyilik mevsimi

İzmir’den Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan ve iyiliği dalga dalga yayan isimler, hikâyeleriyle herkese örnek oluyor. Otizmli Erkan, resimleriyle burs sağlıyor. Sinem ile Murat da kurdukları işletme aracılığıyla köy çocukları için kütüphaneler kuruyor.

Haberin Devamı

İzmir’in Narlıdere ilçesinde yaşayan otizimli ressam Erkan Kızıldağ (27) kara kalem, sulu ve yağlı boya resimleriyle kendine hayran bırakıyor. Hasan Tahsin İş Eğitim Lisesi’nden mezun olan ve annesi Hürcan Küçükkurt (57) ile birlikte yaşayan genç ressam, açtığı sekiz kişisel sergiden elde ettiği gelirle de öğrencilere burs sağlıyor. Mardin’de açılan bir kütüphaneye de kırtasiye desteği veren Kızıldağ, Yeşilçam filmlerinin unutulmayan oyuncularından Adile Naşit, Sadri Alışık, Türkan Şoray gibi ünlü isimlerin portrelerinden oluşan 9’uncu sergisini açmaya hazırlanıyor.

Tiyatroda da oynuyor

Resimle hayata tutunduğunu ifade eden Kızıldağ, “Dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso gibi iyilikleri ve güzellikleri anlatmak istiyorum. Yaptığım birçok resmi de Beyazıt Öztürk’e gönderdim. Onu çok seviyorum ve tanışmak istiyorum” dedi. Erkan’ın otizmli olduğunu 3 yaşında fark ettiğini belirten anne Küçükkurt ise, “O yaşlarda eline kalem verdim, onu resim sergilerine götürdüm. Oğlumla birlikte sanata yöneldik. Müzik ve resimle hayata bağlandı. 10 yıldır da Narlıdere AKM’de tiyatro oynuyor. Bugünlere zor geldik ama her şeye güzel bakmak gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hikâye, Balat’ta başladı

İstanbul’da başlayan yolculukları İzmir’e uzanan Sinem Can ve Murat Asilcan da Urla ilçesinde kurdukları organik kahvaltı mekanı Hobbit House’dan elde ettikleri geliri çocuklar için harcıyor.

Ressam olan Murat Asilcan ile sinema televizyon bölümü mezunu Sinem Can, dört yıl önce sokaklarda yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklar için Balat’ta kurdukları Hobbit House ile çocukların karnını doyurdu, müşterilerin yardım ya da bağışlarıyla sağlanan kıyafetlerle 300’den fazla çocuğa destek oldu. Binlerce de kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünü dağıttı. Urla’nın Barbaros Mahallesi’nde sekiz ay önce bir köy evi kiralayan genç çift, serüvenlerine burada devam etme kararı aldı.

3 bin kitaba ulaştılar

Evin samanlığını kendileri için müze haline getiren Sinem Can ve Murat Asilcan, üç odayı ‘anneanne odası’ adı altında pansiyona çevirdi, bahçesinde ise gelen müşterilerine kahvaltı servisi yapmaya başladı. Çift elde ettikleri gelirle ikinci el kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünleri satın aldı. Yine projelerini anlattıkları müşterilerinin getirdiği kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünlerini belli bir alanda topladı.

Haberin Devamı

Urla’daki Hobbit House’da kısa sürede istedikleri rakamlara ulaşan çift, geçen 23 Nisan’da Urla’nın Torasan Mahallesi’ndeki ilkokulda 3 bin kitap, 1000 oyuncak ve bin kırtasiye ürününden oluşan 21’inci Ütopya Atatürk Kütüphanesi’ni kurdu.

Ütopyalar güzeldir

Yaptıklarının bir iyilik paylaşım hareketi olduğunu belirten Asilcan, “Projemizin ismi ‘Ütopyalar Güzeldir’ Balat’ta Ütopya Çocuk Aşevi açtık. Kıyafetlerini, kırtasiye ihtiyaçlarını, oyuncaklarını temin ettik. Çocuklar için ücretsiz etkinlikler düzenledik. Şimdi de köy çocuklarına kalıcı kütüphaneler kuralım, onların umut tohumları olalım istedik. Yaptığımız tüm bu çalışmaları da, ‘Ütopyalar Güzeldir/ Utopias Are Beautiful’ adlı hem Türkçe hem İngilizce çıkaracağımız bir kitapta toplayacağız” diye konuştu. Can da, “Kütüphane kurmaya devam edeceğiz. Çünkü bunun dünyanın en anlamlı ve kalıcı iyiliği olduğunu düşünüyoruz” dedi.