Ege İZKA’DA SÖZ SAVUNMANIN

İZKA’DA SÖZ SAVUNMANIN

10.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Genel Sekreter Can, ilk kez tüm dinamiklerin kentin geleceği için biraraya geldiğine dikkat çekerek, önemli olanın “samimiyetle ve yapıcı” bir anlayışla hareket etmek olduğunu söyledi

İZKA’DA SÖZ SAVUNMANIN

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can, bünyelerinde bulunan Yatırım Destek Ofisi ile her yıl en az 6 hedef ülke belirleyerek agresif pazarlama çalışması yürüttüklerini ve önemli sonuçlar aldıklarını anlattı. İZKA ile ilk kez bir çatı altında Yönetim Kurulu, Kalkınma Kurulu ve Genel Sekreterlik bulunduğunu söyleyen Can, kentin önde gelen tüm dinamiklerinin birlikte hareket etme gücü kazandığını vurguladı.

100 milyon dolarlık yatırım
İZKA bünyesindeki Yatırım Destek Ofisi’nin her yıl hedef ülkeler seçerek agresif promosyon ve pazarlama çalışması yaptığını kaydeden Can, tüm bu tanıtımı kenti bilerek potansiyelini doğru sunarak gerçekleştirdiklerini aktardı. Yatırım kararı alan yabancı şirketlerin de tüm başlangıç süreçlerini ücretsiz gerçekleştirdiklerini vurgulayan Can, gelinen noktayı iyi değerlendirmek gerektiğini, kentin ilk kez bir model etrafında güçbirliği yapmasının önünde engel değil, destekleyici, yapıcı eleştirilere ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

6 şirket geldi
İZKA Genel Sekreteri, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla 6 şirketin bin kişiye istihdam sağlayacağı toplam 100 milyon dolarlık yatırım kararı alındığının altını çizdi.
Ayrıca 45 ayrı yerli ve yabancı projenin de izlendiğini dile getiren Can, kriz sürecinde dahi İzmir’de gerçekleşen 17 milyon dolarlık yatırımın 2011 yılında artacağını beklediklerini işaret etti.

Haberin Devamı

İşbirliğimiz var
Can, Başbakanlık Yatırım Destek Ofisi’nin İzmir’de bir temsilciliğinin olmasına gerek kalmadığını vurgulayarak “Zaten onların kuruluş kanununda da ‘Yatırım destek ajansı, bölgelerle ilgili yatırımcı olduğunda o bölgedeki kalkınma ajanslarıyla çalışır’ denilir. Onlar da İzmir’e bir yatırımcı varsa bizimle paylaşıyor, bilgiyi ilettikten sonra da araziyi birlikte geziyoruz” dedi.

DPT Mevzuatı
“Bağlı olduğumuz mevzuata göre ilk etapta projeler, kendi uzmanlık dalında en az 5 yıl deneyimi olan bağımsız değerlendiriciler tarafından inceleniyor. İkinci aşamada az 7 yıl deneyimli 5 kişilik bir değerlendirme kuruluna sunuluyor. Daha iyi olması için de her türlü öneriye ve önerileri DPT’ye sunmaya açığız”