Ege İzmir, ATATÜRK’Ü 50 bin kişiyle anacak

İzmir, ATATÜRK’Ü 50 bin kişiyle anacak

10.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün 10 Kasım... Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümü. Büyük kurtarıcı, bugün İzmir’de çeşitli erkinlikle anılacak.

İzmir, ATATÜRK’Ü 50 bin kişiyle anacak

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, her 10 Kasım’da olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı’nda sabah Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve saat 09.05’de saygı duruşu ile başlayacak. Buradaki resmi törenlerin ardından aynı mekan bu kez saat 12.00’de Türkiye’de ilk kez yapılacak bir uygulamaya sahne olacak. Konak Belediyesi’nin desteği ile 2 bin 400 kişi burada vücutlarıyla dev bir Atatürk portresi oluşturacak ve havadan fotoğraflanıp görüntülenecek.
50 bin kişi olacak
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Atatürk fotoğrafının oluşturulması sırasında 2 bin 400 kişinin dışında fotoğrafın çerçevesine katılacak 50 bin kişiyi daha beklediğini söyledi. Başkan Tartan, “Bu 10 Kasım’da, saat 12.00’de, aynı ülküde buluşalım ve dünyanın en büyük Atatürk portresini oluşturalım. 10 Kasım’da İzmir’deyiz, 10 Kasım’da İzindeyiz” dedi. 3 fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’e bu karenin çekimi sırasında destek olacak.

Haberin Devamı

Saat 12.00’de yürüyüş başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle “Ata’ya saygı yürüyüşü” düzenledi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı yürüyüş saat 12.00’de Alsancak Liman önünden başlayacak ve Vasıf Çınar Meydanı’nda sona erecek. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde İzmirlileri yürüyüşe çağıran Kocaoğlu, “Yoğun katılımınızla güç katmanızı diliyorum” diye konuştu.

Anıtkabir’e yolculuk

Karşıyaka Belediyesi, saat 09.05’teki saygı duruşu ve çelenk koyma töreninden sonra saat 13.00’te Karşıyaka Opera ve Balesi’nde toplanacak. Anıtkabir’e gidecek bisikletçiler de saat 10.00’da Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’ndan uğurlanacak.

VOLKAN Ben TV’de

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi ve İZSİAD işbirliğiyle konser düzenlendi. Bu akşam saat 20.30’daka Mavişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek konserinde ünlü sanatçı Volkan Konak, sahne alacak. Konak’a, Kenan Işık şiirleriyle eşlik edecek. Konser, Ben TV’den yayınlanacak.

Yazarlar