Ege İzmir-Atina hava köprüsü güçleniyor

İzmir-Atina hava köprüsü güçleniyor

02.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Denizi’nin iki yakasını bir araya getiren İzmir-Atina arası direkt uçuşlara SunExpress’ten sonra Pegasus Havayolları-İZair ortaklığı da eklendi.

İzmir-Atina hava köprüsü güçleniyor

İlk uçuş bugün gerçekleştirilecek. Seferler; pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın üç günü yapılacak. İzmir’den 08.35’te, Atina’dan 10.10’da havalanılacak. Yaklaşık 50 dakika sürecek. Bilet fiyatı 96.99 TL’den başlayacak. İZair’in kurucusu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Atina seferleriyle turizm ve ticaretin büyük ivme kazanacağını söyledi.

‘Artık başımız eğik değil’

İzmir’in 2003 yılından önce sadece Ankara’ya ve İstanbul’a uçabilen bir Anadolu kenti olma özelliğinin değiştiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “İZair’in havacılık sektörüne girmesiyle İzmir’de uçuşlar arttı. Türk Hava Yolları’na göre böyle bir potansiyel yoktu, uçuşlarımızı iptal etmişlerdi. Defalarca söylememize rağmen görmezden geldiler. İZair’le birlikte potansiyel ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın vergi indirimlerinden sonra bilet fiyatlarındaki ucuzlamayla birlikte uçuşlarda patlama yaşandı. Şimdi İzmir yurtiçinde 18 noktaya, Avrupa ‘da 50 noktaya uçabilen bir kent haline geldi.”
Bu tabloyu olumlu bulduklarını ancak yeterli görmediklerini kaydeden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle Ortadoğu’yla bağlantı sağlayacak Tel Aviv, Bağdat ve Kahire sırada. Ayrıca; Bakü, Moskova, Bükreş’e de uçmayı hedefliyoruz. Artık İzmir uçuyor. Yabancı yatırımcılara, konuklara, turizmcilere karşı başımız eğik değil.”

Haberin Devamı

İş dünyası ne dedi?
Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı): Son derece yerinde bir olay. İki ülke arasındaki turizm, ekonomi
ve ticaret alanındaki işbirliğini artıracak bir çalışma. Aynı zamanda iki komşu ülkenin dostluğu da gelişecek. İşadamları Atina’ya gitmek için en az dört saatini yollarda geçirirken bu sürenin kısalması büyük avantaj olacak.

Jak Eskinazi (İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı): İZair’in de seferlere başlamasıyla haftanın her günü Yunanistan’a gidebilme fırsatı doğdu. Yolcu taşımacılığının yanı sıra kargo hizmeti de iş dünyası için çok faydalı olacak. Ticareti ve ihracatı artırmak için bundan daha iyi fırsat yok.

Yazarlar