Ege İzmir’de klarnetli ve zincirli eylem günü

İzmir’de klarnetli ve zincirli eylem günü

06.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma şartlarına isyan eden asistan doktorlar klarnetli eylemlerine devam etti. Konak Belediyesi’ne hizmet veren taşeron firmanın işten çıkardığı işçiler de kendilerini zincirledi

İzmir’de klarnetli ve zincirli eylem günü

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli asistan doktorların, bir süredir çalışma şartları, özlük hakları ve ücretlerindeki kesintilerin giderilmemesi üzerine başlattığı eylem sürüyor. Üniversite hastanesinin bahçesine çadır kuran asistan doktorlara sabah öğretim üyelerinden de destek geldi. Birçok öğretim üyesinin çadırı ziyaret edip, doktor adaylarıyla konuştuğu öğrenildi. Protestolarına kesintisiz devam eden eylemci doktorlardan bazıları klarnet ve davul eşliğinde oynadı. Doktorlara, hasta yakınlarından da destek geldi. Asistan doktorlar, talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

“Dünya”ya zincirlediler

Konak Belediyesi’nin temizlik işlerini alan firmada çalışırken belediye kadrosuna geçmek için 40 gün önce eylem başlatan, bu süreçte işi bıraktıkları için de işten çıkarılan işçiler de eylemlerini sürdürüyor. Basmane’deki Konak Belediye binası önünde 24 saat oturma eylemi yapan işçiler saat 12.00’de Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın makam odasını basmak için içeriye girmek istedi. Polisin önlem almasıyla işçilerden dördü Basmane Meydanı’ndaki dünyayı simgeleyen metal heykelin üzerine çıkarak kendilerini zincirledi. Diğer taraftan da üç pankart açıp yolu trafiğe kapattı. Polis önce yol kesen üç işçiyi, ardından da kendilerini zincirleyen dört işçiyi itifaiyenin de yardımıyla zincirlerini keserek gözaltına aldı.