Ege ‘İzmir’e ceza var’

‘İzmir’e ceza var’

09.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Hükümet’in Kentsel Dönüşüm konusunda Ankara için 1 günde verdiği onayı, İzmir’e 10 ayda çıkartmadığını belirterek uygulamayı eleştirdi

‘İzmir’e ceza var’

Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da güdeme getirdiği İzmir kent yenileme projelerinin onaylanmasını CHP Milletvekili Alaattin Yüksel Türkiye gündemine taşıdı. Uzmanların İzmir’de olası bir depremde binaların yüzde 60’ının yıkılacağı tahmin ettiğine dikkat çeken Yükel, hükümetin de bu konuya dikkat çektiğini hatırlattı. Yüksel, “Oysa Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok önceden hazırlığını yapmış ve İzmir için hayati önem taşıyan 9 bölgede Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştirmek üzere projelerini Bakanlar Kurulu’nun Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Etme Kararı için Ankara’ya göndermiştir. Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanlarına 1 günde onay veren Hükümet, İzmir’in Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanlarını 10 aydır bekletmekte, onay vermemektedir” diye konuştu.

Hepsi Ak Parti’ye
Hükümet’in 2010’dan bu yana 15 adet Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına onay verdiğini bunlardan biri hariç tamamının AKP’li belediyelere ait olduğunu anlatan Yüksel, “7’si Ankara’ya ait olup 6 Temmuz 2010’da Bakanlar Kurulu’na sunulduktan sonra ertesi gün, 7 Temmuz 2010’da onaylanmıştır” dedi. Yüksel şu noktalara dikkat çekti,
“Peki, İzmir’in ve İzmirlilerin suçu nedir? İzmir neden cezalandırılmaktadır? Oldukça dar yollara sahip olan, deprem olsa kurtarma çalışmalarının yapılamayacağı alanlarda uygulanacak olan, hayati önemdeki Kentsel Dönüşüm Projeleri neden engellenmektedir?”

Haberin Devamı

Çamlı Barajı engelleniyor

Yüksel susuzluğun kapıda olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılından beri üzerinde çalıştığı Çamlı Barajı’na da Çevre ve Orman Bakanlığı’nın izin vermediğini önesürdü. Yüksel, “Görüldüğü gibi, İzmir’e adalet de yok, kalkınma da yok ve hatta yaşam da yok. Hiç değilse, Çamlı Barajı Projesini engellemeyin. Engellemelerle İzmirlileri muhtemel bir susuzluğa mahkum etmeyin” diye konuştu.

Yazarlar