Ege İzmir’e yeni meydan geliyor

İzmir’e yeni meydan geliyor

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kente kazandırılacak yeni meydan projesinin yapımına başlandı. Oyun ve etkinlik alanları ile bisiklet ve yaya yolları göz kamaştıracak

İzmir’e yeni meydan geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, taşıt trafiğini yer altına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde projelendirdiği alt geçit inşaatı, 23 Aralık’ta bitirilerek trafiğe açıldı. 71 bin 500 metrekarelik alana kurulacak kentin yeni meydanı için çalışmalar yaklaşık bir ay önce başladı. İZSU’ya ait, yağmur sularının yer altından İzmir Körfezi’ne akıtılmasına yarayan tahliye kanallarının yeni meydan çalışmalarının yapıldığı alandan geçmesi için iki yeni kanal döşeniyor. Ayrıca, alt geçit tabliyesinin üzerinde biriken ve bir dereyi andıran su birkintisi de körfeze tahliye ediliyor.

Haberin Devamı

Kot farkına son

Tahliye işlemlerinin ardından yapılması planlanan yalıtımdan sonra, koruma betonu döşenecek. Son olarak yapılacak drenaj ve dolgu çalışmalarıyla kot farkı giderilecek. Yağmur suyu tahliye kanallarının da tamamlanmasının ardından meydanın üst düzenlemesine başlanacak.

Neler olacak?

Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camisi önünde, kentlinin kesintisiz olarak denize ulaşacağı yeni meydan projesinde çocuk oyun alanı, sahne olarak kullanılabilecek gösteri alanı, su oyun alanı, dinlenme alanları, bisiklet ve yaya yolları, özel tasarlanmış kentsel donatılar, otomatik tuvaletler ve etkinlik alanları yer alacak. Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. Tramvayın meydandan geçeceği güzergahtaki yol çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildi. Deniz kenarındaki anroşman çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yeni vapur iskelesinin yapımına da başlanacak. DAVUT CAN-DHA

Yeni meydan da, çocuk oyun alanı, gösteri alanı, su oyun alanı, dinlenme alanları, bisiklet ve yaya yolları, özel tasarlanmış kentsel donatılar, tuvaletler ve etkinlik alanları yer alacak.

Yazarlar