Ege İzmir Ekonomi “En iyi 2 bin” arasında

İzmir Ekonomi “En iyi 2 bin” arasında

19.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ODTÜ URAP Labarotuvarı tarafından açıklanan “Dünyanın En İyi 2 bin Üniversitesi” listesine İzmir Ekonomi Üniversitesi girme başarısı gösterdi.

İzmir Ekonomi “En iyi 2 bin” arasında

İlk kez yapılan araştırma ile üniversiteler akademik performanslarına göre değerlendirilerek, dünya üniversiteleri sıralaması oluşturuldu.
Geçen yıl oluşturulan ilk listeye Türkiye’den 63 üniversite yer alırken, İzmir Ekonomi Üniversitesi, bu yıl listeye eklenen 4 üniversite arasında yer aldı; Ege Bölgesi’nden listeye giren ilk vakıf üniversitesi oldu.

Eğitim kalitesi yükseldi
Dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıkan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bu yolda kısa zamanda çok büyük başarı elde ettiğini belirten Rektör Prof. Attila Sezgin, “Bologna Sürecinde, eğitim kalitesini yükseltmek adına yaptığımız çalışmalar sonucunda gösterdiğimiz başarı bizi sadece Türkiye’de değil, dünya üniversiteleri arasında da önemli bir noktaya getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Sakin Şehir’de 5 TEMO bayrağı

Sakin Şehir ünvanlı Seferihisar’da pilot olarak uygulanan “Temiz Okullar Sağlıklı Çocuklar (TEMO)” projesinde 5 ilköğretim okuluna bayrakları teslim edildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, törende yaptığı konuşmada, “Çocuk Dostu Kent” olmak için UNICEF’e başvuran Seferihisar’ın olmazsa olmazlardan birinin de TEMO olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı İbrahim Ballı da, projeyle okullarda temizliğin standartlaştırılması ile daha sağlıklı öğrenim yapılarına kavuşmanın ve binaların kullanım ömürlerini uzatmanın hedeflendiğini, bu amaçla tüm çalışanlara eğitim verildiğini anlattı.
TEMO Derneği Müdürü Sibel Akkol da, İzmir’den bir hayalle yola çıktıklarını ve bu ışığı Seferihisar’ın yaktığını söyledi.
EVRİM ATAMAN DHA