Ege İzmir hemfikir

İzmir hemfikir

05.08.2009 - 01:42 | Son Güncellenme:

Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz’ın İzmir futbolunu ayağa kaldıracak parayı bulmak için yaptığı teklif beğenilirken, İzmir Gücü Spor Vakfı öncülüğe hazır olduklarını açıkladı

İzmir hemfikir

Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz’ın, “İzmir kentine ortak sponsor bulalım, para kulüplere dağıtılsın” önerisi futbol kamuoyunda yankı yaratırken, İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Levent Ürkmez ile diğer kulüplerin başkanları olumlu görüş belirtti. “Zaten kuruluş amacımız kulüplere gelir yaratmak” diyen İZVAK Başkanı Levent Ürkmez, “Öncülük yapmaya hazırız. Konuyu başkanlarla kendi aramızda konuşup, ortak bir yol bulmalıyız” dedi.

Tercih edilebilir

İzmir’deki ortak hareketin sponsor adaylarının daha fazla ilgisini çekebileceğini vurgulayan Ürkmez, “Tek kulübe değil, tüm İzmir’e destek verir pozisyonda olmak tercih edilir” diye konuştu. KSK Başkanı Akif Ersezgin bugüne kadar birçok fikir ortaya atıldığını, ancak unutulduğunu belirterek, “Önce aramızda değerlendirme yapıp, olabilirliği tartışalım. Sponsor bulmak kolay değil. Temeli atmadan harekete geçersek havanda su döveriz” yorumunda bulundu.

Siyasi destek lazım

İzvak çatısı altında yapılacak ön çalışmanın büyük önem taşıdığının altını çizen Buca Başkanı Erdal Gündoğan, “Fikir güzel. Ancak kime gideceğimizi, hangi kapıları çalacağımızı bilmeliyiz” ifadesini kullandı. Göztepe Sportif İşler Sorumlusu İsmail Hakkı Gül, bu hamlenin sonuç vermesi için siyasilerin yardımına ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Gül, “Anadolu’da böyle destek bulunuyor. Sponsor adayı firmaları motive edecek faktörler devreye girmeli” dedi.

Büyükşehir destek olmuyor

Altınordu Başkanı Bülent Erdik, “Bizim için asıl değer, Büyükşehir Belediyesi’ydi. Bu yıl destek vermemeleri bizi ağır yaraladı. En azından bu yıl da Büyükşehir yardımcı olsun, sonrasına hazırlanırız” şeklinde konuştu. Büyükşehir’in yıllardır ortak sponsor olduğunu hatırlatan İzmirspor Kayyum Heyeti Başkanı Cihangir Marmara, “ Fikir güzel. Tüpraş, Petkim gibi şirketlere gidebiliriz” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Altaylılara hücum
ALTAY’da Gölcük ve Kartepe’deki ilk etap çalışmalarının ardından kiralık listesine konulan oyunculara özellikle 3. Lig kulüplerinden teklif yağıyor. Siyah-beyazlı ekipteki forvet bolluğuna kurban giden Burhanettin’in, İstanbul temsilcisi Gaziosmanpaşa’yla büyük ölçüde anlaştığı, sol kanatta oynayan Ali İhsan’ın ise Altınordu’nun gündemine girdiği öğrenildi. Bu arada Teknik Direktör Fuat Yaman’ın iki aydır gündeminde olan Beşiktaşlı Necip’in bedelsiz kiralaması halinde gelebileceği bildirildi.