Ege ‘İzmir için şans’

‘İzmir için şans’

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

2023 hedeflerinde yerel seçimlerin önemine değinen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Zeybekci’nin ekonomi tecrübeleri İzmir’i dünya kenti yapacak” dedi

‘İzmir için şans’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ekonomiyle ilgili son verileri paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 2019’un ilk aylarından itibaren ekonomik istikrarın daha çok hissedileceğini dile getirdi. Ekonomi güven endeksinin TÜİK Kasım ayı verilerine göre yüzde 9.1 artışla yüzde 73.7’ye yükseldiğini belirten Nasır, “Ekonomik saldırıya global piyasalardaki aynı sürece denk gelen sıkıntılar da eklenince, bu durumdan özel sektör ve özellikle banka kredileri ile büyümeyi hedefleyen inşaat şirketleri büyük oranda etkilendi. Hükümetimiz mağduriyetlerin oluşmaması için her türlü önlemi alıyor” diye konuştu. 2023’de dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefiyle çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Nasır, “Ülkemizin ulaşım, altyapı ve sağıkta dünyada ilk 10’da yer alması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Temeli sağlam olan Türkiye ekonomisi, 2019’da daha da canlanacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Hemşehrime güveniyorum’

Ülke gündemindeki bir diğer konunun da yerel seçimler olduğunu dile getiren Nasır, Nihat Zeybekçi’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en doğru isim olduğunu belirtti, “İzmir’i yönetmek için tecrübeli bir belediyeci olmak tek başına yeterli değil. 8500 yıllık bir kültür hazinesine sahip, verimli toprakları ile tarımda, turizmde, bilişim, teknoloji üssü ve eğitim kenti olabilecek her türlü gelişmeye uygun, dünya kenti olma adayı olan İzmir’i yönetecek kişinin ekonomiyi bilmesi ve bu konuda deneyimlere de sahip olması gerekir. İzmir için büyük bir şans. Hemşerilerimin kentin geleceği için doğru kararı vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘Şimdi daha büyük düşünme zamanı’

Haberin Devamı

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti. Işılay Saygın Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda buluşmasında konuşan Arslan, “Çıkacağımız bu yeni yoldaki asıl hedefimiz, hizmet ve yatırımlarımızla Buca’da; samimiyetimizle de Bucalı hemşerilerimizin gönlünde iz bırakmak. Buca’ya sıçrama yaptıracak, talihini değiştirecek yatırımları ilçemize getireceğiz.” dedi. “Şimdi daha büyük düşünme zamanı” diyen Arslan, “2 yıllık görev süresince tek niyetimizin Buca’ya hizmet olduğunu gösterdik. Şimdi de Bucalı hemşerilerimizin desteği ile Buca belediye başkan aday adaylığı sürecindeyiz. Genel Merken bizi göreve layık görürse hep birlikte ilçemiz için çalışacağız” ifadelerini kullandı.