Ege İzmir’in ‘Aura’sı değişiyor

İzmir’in ‘Aura’sı değişiyor

12.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Konut projeleriyle Ulukent’in çehresini değiştiren Cebeci Yapı, Bayraklı başta olmak üzere kentin diğer bölgelerinde de kaliteyi artıracak yatırımlar yapmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir’in ‘Aura’sı değişiyor

İnşaat sektöründeki kırk yılı aşkın tecrübesiyle İzmir’e kaliteli konut ve ofis projeleri kazandıran Cebeci Yapı, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İnşaatı tamamlanan Cebeci Aura 1 ve yapımı süren Cebeci Aura 2 projeleri hakkında bilgi veren Cebeci Yapı Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cebeci, 3 blok ve 210 konuttan oluşan Cebeci Aura 1’e 2017 yılında başladıklarını ve söz verdikleri gibi 2019 Haziran’da ev sahiplerine teslim edeceklerini belirtti. Aura 2’nin ise 2020’de tamamlanacağı bilgisini veren Cebeci, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Kaliteden ödün yok

“Aura 1’de inşaat tamamlandı. Peyzaj çalışmalarında da sona gelindi. Daire sahipleri taşınmaya başladı. Mayıs ayının sonlarında daireler tam anlamıyla hazır hale gelecek. Bu kış İzmir’de beklenenden fazla yağış olması, projeyi söz verdiğimiz tarihten daha erken teslim etmemize engel oldu. Ancak yine de projemizi zamanında ve kalitemizden ödün vermeden tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte daha önce tamamladığımız projenin C Blok’unun altında yer alan cafeler, restoranlar ve yaşam alanları Ulukent’in aurasını değiştirdi ve bölgeye ciddi anlamda katkı sağladı. Konut sahiplerinin taşınmaya başlamasıyla birlikte bölge daha da hareketlenecek.
11 dönüm arazi üzerinde yükselen 4 bloktan oluşan Aura 2’deyse 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde toplam 140 konutluk bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bu projemizde de beklenenden daha hızlı ilerledik ve şuanda A, B ve C bloklarda kaba inşaatı bitirmek üzereyiz. D Bloğun kaba inşaatını ise Haziran ayında tamamlayacağız.”

Haberin Devamı

Yatırım özelliği

Sektörün içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Cebeci, “2018 yılının ikinci yarısında döviz kurunda ve banka faizlerinde yaşanan artış, bir kısım yatırımcıyı gayrimenkule alternatif yatırım araçlarına yönlendirdi. Bununla birlikte ikinci el ev satışlarında yaşanan düşüşte yeni proje satışlarını dolaylı yoldan etkiledi. Ancak gayrimenkul her dönemde olduğu gibi orta ve uzun vadeli yatırım aracı olarak güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor” dedi.

Güven veriyor

Ev sahibi olmak isteyenlerin projelerde en dikkat ettiği noktalara da değinen Cebeci, “Kişiler, projenin kalitesine ve inşaatın hızına dikkat ediyor. Özellikle evini zamanında teslim alabileceği projeyi tercih ediyor. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerde ilk duyduğumuz kelime güven oluyor. Projelerimizi söz verdiğimiz zamanda tamamlamamız ve dünya markalarıyla yaptığımız çözüm ortaklıkları ile yüksek kalitede konforlu yaşam alanları üretmemiz, bu güvende önemli rol oynuyor” diye konuştu.

Yeni proje Bayraklı’da

Haberin Devamı

Yaz aylarında yeni bir projesi daha temellerini atacaklarını belirten Cebeci Yapı Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cebeci, “Bayraklı’da konsept bir projeye başlayacağız. Bölgedeki önemli bir açığı karşılayacak projemizin lansmanını da yakın zamanda yapacağız. Bununla birlikte İzmir’in farklı bölgelerindeki konut ve ofis projeleri için de arsa çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Tamamladığımız, devam eden ve başlayacak projelerimizle İzmir’in Aura’sını değiştirmeye devam edeceğiz” dedi.