Ege İzmir’in göbeğinde insanlık dramı

İzmir’in göbeğinde insanlık dramı

24.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Irak, Afganistan ve Afrika ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İzmir’e gelen mülteciler çok zor koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor

İzmir’in göbeğinde insanlık dramı

Avrupa ülkelerine ulaşabilmek için İzmir’e umut yolculuğuna çıkan mültecilerin sığınma mekanı harap evler ve ucuz otellerin bulunduğu Basmane oldu. Kiraları ödeyemeyen, günlük gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamayan, aralarında bebeklerin de olduğu mülteciler hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Kış günü buz gibi otel odalarından, evlerden çocukların öksürükleri yükseliyor. Bir yolunu bulup Avrupa’ya gidenlerin yerine yenileri geliyor. Basmane sokaklarında Afganistan kökenlilerin çokluğu dikkat çekiyor. Mülteciler en fazla gıda, giyim, çocuklar için süt, bez ve temizlik malzemelerine ihtiyaç duyuyor.

Konak Belediyesi yardımı yetmiyor
Konak Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü mültecilerin sorunlarına merhem olmaya çalışıyor. Belediye mültecilere yeterli olmasa da gıda yardımı, sığınma hakkı olanlara sağlık hizmeti vermeye çalışıyor. Kızılay da akşamları bir kap sıcak çorba dağıtıyor.