Ege İzmir’in hedefi Arap sermayesi

İzmir’in hedefi Arap sermayesi

18.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Birleşik Arap Emirlikleri’nde temaslarda bulunan İzmir heyeti, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Hem kent tanıtıldı hem de yatırım fırsatları anlatıldı, Arap sanayiciler davet edildi

İzmir’in hedefi Arap sermayesi

Vali Cahit Kıraç başkanlığındaki heyet, Birleşik Arap Emirlikleri’nde İzmir rüzgarı estirdi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, İTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım’la İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can’ın yer aldığı kafile, bu ülkeyi oluşturan 7 emirlikten Sharjah ve Dubai’de işadamlarına tanıtım yaptı.
Seatrade Ortadoğu Denizcilik Sergi ve Konferansı’na katılan ekip, Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti, Genel Sekreter Hüseyin Mahmudi’yle görüştü. Körfez sermayesini çekebilmek amacıyla İzmir’in yatırım olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verildi, Arap sanayiciler davet edildi.
Vali Cahit Kıraç, küresel kriz döneminde yabancı sermayenin öneminin daha da arttığını belirtti. Kıraç, temasların bu açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti, “Birleşik Arap Emirlikleri’nde çok önemli sermaye grupları var, onları kentimize çekmek istiyoruz. Bundan sonra da benzer temaslarımız sürecek” diye konuştu.

Devamı da getirilecek

Ekrem Demirtaş da Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası’yla kardeş oda anlaşmaları olduğunu hatırlattı. Demirtaş, şunları söyledi:
“Kruvaziyer limanı, lojistik merkezi, gıda sektörü başta olmak üzere pek çok konuda görüşmelerde bulunduk. İzmir’in dünya kenti olması için ekonomik olarak daha da büyümesi şart. Bunun için de yabancı sermaye gerekiyor.
Bu açıdan Körfez Bölgesi çok önemli. Bu temaslarımız ilk adımdı. Önümüzdeki mart ya da nisan ayında Dubai ve Sharjah’da İzmir’i tanıtmak, yatırımcı çekmek için road show düzenleyeceğiz. Programının uygun olması halinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katılacak.”