Ege ‘İzmir öncü olacak’

‘İzmir öncü olacak’

11.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘İzmir öncü olacak’

LİYAKAT Derneği’nin konuğu olan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci kadınların iş sahasına daha fazla dahil edilmesiyle birlikte ülkenin de gelişeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, LİYAKAT Derneği üyeleriyle bir araya geldi. İş gücüne katılım oranının Türkiye’de erkeklerde yüzde 70’in üzerinde, kadınlarda ise yüzde 34 civarında olduğuna dikkat çeken Zeybekci, “Kadınları iş sahasına ekonomiye dahil etmemiz gerekiyor. Ne kadar çok katılım sağlanırsa ülkemizin gelişimine o kadar katkı sağlayacağız. Bu konuda İzmir, Ege öncü olabilir” diye konuştu.

İstihdam sağlanacak

Sahibi olduğu şirketin 2002 yılında Türkiye’de ilk bin arasına girdiğini, 2004 yılında belediye başkanı olunca eşi Ayşen Zeybekci’ye bıraktığını kaydeden Zeybekci, nasıl bir başarı gösterdiğine bizzat şahit olduğunu, fırsat verildiğinde kadınların neler yapabileceğine tanıklık ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Belediye şirketi üzerinden kadınlara yönelik önemli projelerinin bulunduğunu aktaran Zeybekci, “İlgili bakanlıkların sigorta, stopaj desteğini alarak 20 bin kadına istihdam sağlayacağız. Kadınlarımızın yaşadığı yerde atölyeler kuracağız, işçilik maliyetleri nedeniyle Afganistan, Pakistan, Çin’de dokutulan ve özelliğini yitiren Türk halısını tekrar canlandıracağız. İhracatçı ipliğini, desenini getirip buradaki kadınlarımıza dokutacak ve ücretini ödeyecek. Bu atölyelerde kadınlarımız el sanatları da yapılacak. Balık vermeyeceğiz olta kullanmayı öğreteceğiz, mikro kredilerle de olta satın almalarını sağlayacağız” dedi.

Tarihi çarşı canlanacak

Toplantıda Kemeraltı’yla ilgili soruya ise Nihat Zeybekci şu cevabı verdi: “İzmir Ege’nin başkenti alışveriş merkezidir. Kemeraltı ihmal edilmiş, yolları çok kötü, arka bölümlerdeki binalar boş ve harap durumda. Kemeraltı’ndan başlayıp, Kadifekale’ye oradan Agora’ya ve Yeşildere üzerinden Smyrna’ya olan bölgeyi tarihi şehir merkezi yapacağız, yeniden tarihin dokularıyla donatacağız. Bölgeye dünyanın en iddialı ve Türkiye’nin en büyük arkeoloji müzesini kuracağız. Kemeraltı İzmir’in kalbi, markası olacak. Elektrik fabrikasının restorasyonunu yapıp kültüre, sanat faaliyetlerine veya müzeciliğe kazandıracağız. Alsancak Limanı’nı da turizme kazandıracağız.”

Haberin Devamı

Mobilya sektörüyle bir araya geldi

Ege İhracatçılar Birliği bünyesindeki mobilya ihracatçılarıyla bir araya gelen Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı döneminde fuar desteklerine ilişkin yaptıkları katkılar hakkında bilgi verdi, İzmir’in fuarlar şehri olacağını, bu yönde önemli projelerinin bulunduğunu aktardı. İzmir’in mobilyacılıkta da öncü bir şehir olacağını, Torbalı’da Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçeceğini de kaydetti. Minibüs esnafıyla bir araya gelen Zeybekci, sorunlarını dinleri ve projelerini anlattı.