Ege İzmir sanatına önemli katkı

İzmir sanatına önemli katkı

15.01.2018 - 00:34 | Son Güncellenme:

Türkerler Holding-Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle yaşama geçirilen ‘Kazım Türker Sanat Galerisi’ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde hizmete girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Galeri, İzmirlilere ve ülkemize hayırlı olsun” dedi

İzmir sanatına önemli katkı

İZMİR’de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’ne inşa edilen ‘Kazım Türker Sanat Galerisi’ törenle hizmete girdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker’in ev sahipliği yaptığı törene, İzmir’in iş ve sanat dünyasından davetliler katıldı.

Haberin Devamı

‘Heyecanlı ve mutluyuz’

Galeri, küratörlüğünü DEÜ Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Sağlam’ın üstlendiği, Hayri Esmer’in ‘Boşluk ve Sınır’ başlıklı resim sergisiyle ilk kez sanatseverlere kapılarını açtı. Dekan Prof. Dr. Sağlam, Esmer’in resimlerinde tuval yüzeyinde oluşturulan mekânın, soyut bir espes içinde sürekli olarak dönüştüğünü, önerilen renk değeriyle bütünleşerek sanatçıya özgü yorumlar halini aldığını söyledi. Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, sanata kendini vakfetmek kadar, ortaya çıkan eserleri insanlarla buluşturmanın örnek bir davranışın sessiz ama en güzel ifadesi olduğunu belirtti, “Bu galerinin açılmasından en büyük desteği veren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker’e bu nazik davranışı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Kazım Türker de, İzmir’e güzel bir kültür ve sanat mekânı daha kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türker, şu vurguları yaptı: “Her fırsatta söylüyorum. İzmir’le özel bir bağımız var. İzmir’e son yıllarda peş peşe enerji, sağlık ve gayrimenkulde ciddi boyutta yatırımlar yapıyoruz. Şu anda en çok üzerine titrediğimiz projemiz, Mahall Bomonti İzmir. Projemize başladığımız ilk günden bu yana kültür-sanat ve sporda onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Galerinin İzmirlilere ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”