Ege ‘İzmir ve Ege kıyıları gözetimimiz altında’

‘İzmir ve Ege kıyıları gözetimimiz altında’

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, denizlerin önemine dikkat çekti, “Araştırma yapılırken canlı varlığına zarar verilmemeli” dedi

‘İzmir ve Ege kıyıları gözetimimiz altında’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezi’nde, üniversitenin araştırma gemilerinden ‘Koca Piri Reis’in 40. hizmet yılı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Konuşmasında denizleri temiz tutmanın önemine değinen Yıldırım, “Kıyı şehirlerimizde yaşayan binlerce aile, geçimini denizle sağlıyor. Bu yüzden denizlerde yürütülen çalışmalarda canlı varlığına zarar gelmemesi çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

İzleme istasyonu

Bayraklı’da İzmir Gemi Trafik Hizmetleri ve Trafik Gözetleme İstasyonlarının açılışını gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Yıldırım, “Bu istasyonlar sayesinde denizde hareket eden her türlü araç izlenebiliyor. Uygunsuzluklar ilgili kurumlara raporlanıyor ve gereği yapılıyor” ifadesini kullandı.

Dünyayı dolaştı

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da, “Üniversitemizin Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’ne bağlı dört araştırma gemisinden biri olan Piri Reis, ülkemizin denizcilik alanındaki bilimsel araştırmalarını geliştirmek ve stratejik öneme sahip konularda devletimizin ilgili kurumlarına destek olmak amacıyla 1978 yılında denize indirildi. Üniversitemiz bünyesinde dünyanın farklı noktalarına da gidip uluslararası alanda bilim insanlarımızın başarılı araştırmalar yapmasını sağladı. Yıllar içinde ihtiyaçları karşılayacak şekilde revize edilen Piri Reis, yeni araştırmalar için göreve hazır halde bekliyor” diye konuştu.