Ege İzmir’de Horeca zirvesi

İzmir’de Horeca zirvesi

06.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek fuarda, 23 ülkeden 250 profesyonel satın almacı ağırlayacaklarını belirten GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, “Dünya, İzmir turizmi, gastronomisi ve lezzetleriyle çalkalanacak” dedi.

İzmir’de Horeca zirvesi

NİHAN YARKENT İNCE- Turizm şehri İzmir, HORECA Fair Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’na dördüncü kez ev sahipliği yapacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda birbirinden ünlü konuklar, sektörün en önemli isimleri yer alacak. Üstelik HORECA Fair’de bu kez bir ilke de imza atılacak. Fuar alanında oluşturulacak ‘Kemeraltı Sokağı’ ile tarihi çarşının ilk akla gelen lezzetleri ve mekanları tanıtılacak. Fuarın düzenleyicisi GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan bu sene fuarda Gana’dan Nijerya’ya, Azerbaycan’dan, Suudi Arabistan’a, Balkanlardan Gürcistana 23 farklı ülkeden 250 profesyonel satın almacı ağırlayacaklarını belirterek “Sezon öncesinde Dünya, İzmir turizmi, gastronomisi ve lezzetleriyle çalkalanacak, Dünya İzmir’i konuşacak” dedi.

Haberin Devamı

*Fuarın içinde bir “Kemeraltı Sokağı” oluşturma fikri nasıl çıktı?

Kemeraltı lezzetleri günümüzde İzmir adına oluşturulmak istenen katma değerde önemli bir paya sahip. Biz de bu lezzetlerin geniş kitlelere tanıtılarak, devamlılığı için yapılan çalışmaları desteklemek istedik. Üstelik bunu geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.

*Peki hangi lezzetler olacak bu sokakta?

İzmir denince akla ilk neler geliyorsa, ziyaretçiler onları bu sokakta bulabilecek. Yani midyeden gevreğe, kumrudan boyoza.. Turşucusu, kazandibicisi, şambalicisi.. Aklınıza ne gelirse.

*HORECA Fair’de bu yıl bizi neler bekliyor?

Fuarda 350 firma ve 18 bin profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Bu sene kurulacak “Kemeraltı Sokağı” fuara damga vuracak. Fuarın dört günü de renkli etkinliklerle dolu dolu geçecek. Pek çok önemli ismin katılımıyla düzenlenecek “Atatürk’ün Sofrasında İzmir’e Dair” isimli söyleşide ise 1923 yılında İzmir’de düzenlenen İktisat Kongresi’nin 100. yıldönümünde iktisadi kalkınmanın yeni yol haritaları, İzmir fuarcılığının gelişimi, ‘Agro Turizm’in İzmir’in üretim, turizm ve gastronomisine katkıları masaya yatırılacak. Sürdürülebilir tarım ve turizm ekseninde İzmir’in geleceğini konuşacağız.

Haberin Devamı

İzmir’de Horeca zirvesi

*Gas-tronomi turizmini de konuşacak mıyız?

Şeflerimiz fuar boyunca adeta şov yapacak. Uluslararası şeflerle düzenlenen pek çok etkinliğimiz olacak. Geçen yıl ağırladığımız şef sayısını bu yıl daha da artıracağız. Aydın Sürer, Hazer Amani, Rahmi Yılmaz gibi gastronomi sektörünün tanınmış isimlerini misafir edeceğiz. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi bölge dernekleri, fuara katılan illerin kendi yörelerine özgü lezzetlerinden seçkiler sunacak, damaklar şenlenecek. Uygulanabilir üretim modeliyle; toprağını, suyunu koruyan çiftçinin ellerinden, tarladan sofraya taşınan İzmirli markasının ürünlerini ve üreticilerini tanıtacağız. Sürdürülebilir ve sürdürülebilir gıda kavramlarının önemin giderek arttığı bu dönemde merak edilenlere ışık tutacağız. Ve daha niceleri.

*Bu fuar neden önemli?

Ben İzmir’de doğdum, büyüdüm. Yaşadığım şehre borcumu böyle ödediğimi düşünüyorum. İzmir bir fuarlar şehri. İzmir’e en iyi katkıyı da fuarlar sağlıyor. O yüzden önemli. Fuarlar sayesinde şehrimizi tanıtıyoruz, yurt içi ve dışından gelen binlerce ziyaretçi ve katılımcı firmayı ağırlıyoruz, yeme-içmeden, gelenlerin bindikleri taksiye kadar kentte pek çok sektörde ekonomik hareketlilik oluşturuyoruz. Fuarların dokunduğu kişiler, sektörler, tüm şehir kazanıyor, kalkınıyor.

Haberin Devamı

İzmir’de Horeca zirvesi

*İzmirli fuarına sahip çıkıyor mu?

İzmirliler de bu konuda çok duyarlı, sadece HORECA Fair’e değil şehrimizde düzenlenen her fuara sahip çıkıyorlar. Ayrıca Fuar İzmir ile Türkiye’nin en büyük fuar alanına sahibiz. İZFAŞ bu konuda harika işlere imza atıyor. Güçlüyüz. Bu güçle daha çok fuar düzenlemeli, yapılan fuarları da uluslararası hale getirmeliyiz.

*GL Platform olarak şimdiye kadar başka hangi fuarları hayata geçirdiniz?

Kuşadası’nda başladığımız HORECA Fair Uluslararası Otel Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nı, bu yıl dördüncü kez İzmir’de yapıyoruz. 15 Şubat’ta kapılarını açacak. Bunun dışında Burdur, Uşak ve Sakarya’da tarım, hayvancılık ve yem fuarları düzenliyoruz. Aslında fuar açısından yoğun bir talep alıyoruz. Sürpriz fuarlarımız da var. Onları da yakında açıklayacağız.

Haberin Devamı

“Dev” Sektörleri temsil ediyoruz

İzmir’de Horeca zirvesi

*Gerçekleştirdiğiniz fuarlarla nasıl bir misyon üstleniyorsunuz?

Düzenlediğimiz fuarlar turizm, tarım ve hayvancılık gibi “dev” sektörleri temsil ediyor. Aslında fuarlar sektörün bölgede sahip olduğu altyapı ve ihtiyaçlardan doğuyor. Sektör ile sektörün ihtiyaç duyduğu ekipmanları üretenleri bir araya getiren bir platformu hedefliyoruz. Kimse ihtiyacını karşılamak için şehir şehir, kapı kapı gezmek zorunda kalmıyor. Herşeyi sektörün ayağına getiriyoruz.

İzmir’de Horeca zirvesi

*Aslında sektörün en önemli isimlerini fuarda ağırlayarak bir bakıma sektöre yön vermeyi de başarıyorsunuz..

Bu konuda mütevazı olamayacağım. Kesinlikle yön veriyoruz. Yeni teknoloji ve malzemelerle sektörü buluştururken aynı zamanda sektörün en önemli isimlerini ağırlayıp, düzenlediğimiz paneller ile turizminin yol haritasını belirliyoruz. Sektör temsilcileri ilk ağızdan taleplerinin dile getiriyorlar.