Ege İzmir’in beklentilerini anlattı

İzmir’in beklentilerini anlattı

12.01.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

AK Partililerle diyalog sorunu yaşamadıklarını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Gönül ister ki Hükümet’ten daha çok destek görelim” ifadelerini kullandı

İzmir’in beklentilerini anlattı

Önceki akşam bir TV programına konuk olan İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, hem ülke hem de kent gündemini değerlendirdi. Projelerle ilgili Başkent ile Büyükşehir arasında yaşananları da anlatan Soyer, Ankara’daki buluşmanın umut verici olduğunu ancak beklentilerin gerçekleşmediğini ifade etti. “Büyükşehir belediye başkanları toplantısına büyük umut ve heyecanla gittik” diyen Soyer, şöyle konuştu:

“Elektrik fabrikası konusunu Cumhurbaşkanımıza arzettim. Hazine bakanımıza ‘ne yaptınız, durum nedir’ dedi. Bakanımız ilgileneceğini söyledi. Ne yazık ki onunla ilgili bir adım atılmadı. Balıkçı barınağı meselemiz de var. Taleplerimize cevap almıyoruz. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ilgilenirse müteşekkir oluruz. İzmir’deki AK Partililerle hiçbir sorunumuz yok. Özkanlar pazaryeri projesini birlikte çözdük.”

Kordon’da buluşma

Yayın sırasında AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de modaratöre mesaj atıp bilgi verdi. Sürekli, programda Soyer’e yöneltilen “Kordon’da program yapalım” önerisini olumlu bulduğunu, kendisinin de programda yer almak istediğini iletti. Sürekli; Buca metrosu, balıkçı barınağı, elektrik fabrikası gibi konularla ilgili olumlu kararları aktardı.

Hükümet yapabilir

Ardından devam eden projlerle ilgili bilgi veren Soyer, “Buca metrosu İzmir tarihinin en büyük projesi olacak. 1 milyar 70 milyonluk proje, Büyükşehir’in finans gücüyle yapılacak. Gönül hükümet destek olsun istiyor. Halkapınar metro projesi var. Hükümet bunu yapmıyor” dedi.

Otogara yenİleme

İzmir Otogarı’nın kent için utanç vesilesi olduğunu dile getiren Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Ne yazık ki eskiden yapılmış bir sözleşme var. Her türlü yasal zorunluluğu yerine getirip her tedbiri alıyoruz. Modern bir proje hazırlattık. İhaleye çıkacağız” dedi.

Yazarlar