Ege İzmir’in ekonomisi, Model Fabrika ile geleceğe taşınıyor

İzmir’in ekonomisi, Model Fabrika ile geleceğe taşınıyor

07.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

AB-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından fonlanan ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Odası ortak girişimiyle İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi A.Ş. yani “İzmir Model Fabrika” genç iş insanlarına tanıtıldı.

İzmir’in ekonomisi, Model Fabrika ile geleceğe taşınıyor

Yalın üretim ve verimlilik başta olmak üzere firmalara girişimcilik, kurumsallaşma, süreç inovasyonu, dijitalleşme konularında rehberlik ederek rekabet güçlerini artıran, şirketleri Endüstri 4.0’a hazırlayan İzmir Model Fabrika hakkında üyelere bilgi veren Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Sancak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Yalın üretim

“İzmir ekonomisi ve sanayisine önemli katkılar sağlayacak olan Model Fabrika işletmelerimizin verimli üretime geçişinin sağlanması, yalın üretim felsefesinin yaygınlaşması açısından son derece önemli. Çok sayıda rakibin olduğu bir ortamda var olabilmek en iyi kalite, en düşük maliyet ve en iyi lojistik ile mümkün.”
Direktör Osman Arslan ise, “Model fabrika yaklaşımı ile başta KOBİ’ler olmak üzere imalat sanayi işletmelerinin verimliliklerine katkıda bulunulacak” dedi.