Ege İzmir'in şampiyonluk haftası!

İzmir'in şampiyonluk haftası!

03.05.2018 - 00:02 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig’de şampiyonluk rüzgarı esiyor. Beyaz Grup’ta Altay, Kırmızı Grup’ta da Menemen Belediyespor evlerinde oynayacakları zorlu 90 dakika sonunda kupayı taraftarına armağan edip bir üst lige çıkmak istiyor

İzmirin şampiyonluk haftası

Bülent Buda: İsteyince, odaklanınca, duygularını kramponlarına yansıtınca başarı geliyor. Son 3 maçın sonuçlarına, futbolcuların oyun alanı devinimlerine baktığınızda görebiliyorsunuz her şeyi. Yine muhteşem bir deplasman galibiyetiyle şampiyonluğun son 90 dakikasını taşıdılar İzmir Atatürk Olimpiyat Stadı’na. Haftasonu İzmir olağanüstü günlerinden birini daha yaşayacak. Tribünler dolacak, coşku dorukta olacak. Taraftar takımın arkasında duracak, futbolcular belirleyici olacak. Sinirsel ve zihinsel olarak nedenli güçlü olmak gerekiyorsa o gücü kaslarına yansıtmak ve vazgeçmeden hakemin bitiş düdüğüne kadar yarışarak bir mutluluğun daha yaratıcısı olacaklar. Buna inanıyoruz. Bu takım çok zor bir günden başarıyla çıkacak ve sezon boyunca akıttıkları terin karşılığını şampiyonlukla taçlandıracaklar. Haydi İzmir, Haydi büyük Altay.

Haberin Devamı

İzmirin şampiyonluk haftası

Fatih Tanfer: Altay, Pendik deplasmanında aldığı galibiyetle cumartesi günü İzmir’de Gümüşhanespor karşısında şampiyonluk maçı oynayacak. Futbolun en önemli gerçeği mücadele etmek. Altay’da son haftalarda ruh ve güç birleşti. Muhteşem işler yapıyorlar. Pendikspor maçında olduğu gibi güçlü ve kararlı bir Altay izliyoruz. Yenik duruma düşmesine rağmen asla geri adım atmadı. Takım olarak daha iyi organize oluyor. Sezon başından itibaren söylediğimiz bu grubun en yetenekli ve en güçlü oyuncularından kurulu bir takım. (Bu maçta herkes çok iyi oynadı. İbrahim Akın öne çıktı. Ancak takım ruhunu en üste taşıyan oyunculardan biri olan Necdet’in sakatlanması herkes gibi beni derinden üzdü. Acil şifalar dilerim.) Birde buna futbol aklı da eklenince karşımıza muhteşem bir Altay çıkıyor. Altay’ın oyun felsefesinde gözle görülür taktik disiplinini Pendik maçında bir kez daha gördük. Ve işte final haftası. Cumartesi günü Gümüşhanespor karşısında alınacak bir galibiyet Altay’ı TFF 1. Lig’e taşıyacaktır. Unuttuğumu sanmayın. Pendik maçında da göründüğü gibi Altay’ın bu doğru oyun anlayışında diğer pozitif katkıda harika seyircisinden geliyor. Cumartesi günü bizi Atatürk Stadı’nda muhteşem bir gün bekliyor.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Büyük Altay Pendikspor galibiyeti ile gecikmeli de olsa Spor Toto 1. Lig kapısının anahtarını elinde tutuyor. Geçtiğimiz sezon 3. Lig’de bizlere yaşattığı final heyecanını bu hafta sonu tekrar yaşatacak. Zafer inananlarındır sözünün doğruluğunu bir kez daha kanıtladı siyah beyazlılar. Son 90 dakika artık şampiyonluk çok yakın. Şimdi sıra bu aslan yüreklere büyük destek zamanı. Tüm İzmir’in küslükleri, dargınlıkları bir kenara bırakıp takım ayırmaksızın tek yürek, tek beden olarak cumartesi günü saat 15.30’da İzmir Atatürk Stadı’nı doldurması gerekiyor. Bu coşkuya, bu heyecana herkes şait olmalı. Haydi İzmir, Altay kazanırsa, İzmir kazanır...

Haftanın Takımı: Altay

Haftanın En İyileri: Necdet Kaba, İbrahim Akın, (Altay) Semih Ceylan (Menemen) İlyas Çakmak (Bucaspor

Haftanın Teknik Direktörü: Özden Töraydın

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bu işlere yürek dayanmaz. İşte geldik sonuna. Keşkelere takılmadan gerçeğin peşinden yürümek sağlıklıdır. Zordur böyle günler. Ayaklar, gözler, duygular Menemen’de oyun alanında. Kulaklar Hatay’dan gelecek skorda. O nedenle Hatay’ı, Afyon’u bir kenara koyup çıkıp önce kazanacaksınız. Odaklanma her şeydir. Çözümün anahtarıdır. Akılla, bilinçle, koşarak asla vazgeçmeden, hakemin bitiş düdüğüne kadar tempodan, heyecandan, istekten ödün vermeden, sporculara yaraşır bir yarışma temposu ile taraftarla bütünleşerek, asla yan yollara sapmadan, rakip futbolcularla odaklanmayı aksatacak ilişkiye girmeden, tribünlerden oyun alanına sade ve sadece takımı hızlandıran, yüreklendiren sloganlar göndererek, kesinlikle küfre yönelmeden, coşkuyla bir şampiyon çıkaralım o güzelim pırıl pırıl stattan.

Fatih Tanfer: İnanılacak gibi değil. İkili averajda önünde olduğun Hatayspor iki haftadır puan kaybediyor. Menemen ise ondan daha cömert. Geçen hafta Buca’da berabere kaldın, bu hafta Etimesgut karşısında 2-0 öndesin, sonrası beraberlik geliyor. Son dört dakikada golü atıp 4-3 öne geçiyorsun ve son saniye golüyle 4-4 berabere kalıyorsun. Yani avantajı elinin tersiyle itiyorsun. Şans kapıyı bir kere çalar derler, Menemen’de iki defa çaldı. Acaba bu hafta üçüncü kez çalacak mı? Yine de umuda devam, çöküntüye gerek yok. İnanç en üste çıkmalı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor son haftalarda yüreklerimizi ağzımıza getirmeyi alışkanlık haline getirdi. En yakın rakibi lider Hatayspor puan kaybediyor, fırsat Menemen’in ayağına kadar geliyor, sarı lacivertliler cömertçe bu fırsatları elinin tersiyle itiyor. Yine böyle bir hafta yaşattı bizlere. Hatayspor berabere kaldı, Menemen ise ilk yarısını 3-1 önde kapattığı hiçbir iddiası olmayan Etimesgut Belediyespor’a karşı 4-4’lük skorla sahadan ayrıldı. Şampiyonluk heyecanını son haftaya bıraktı. Şimdi kaldı son 90 dakika. Bu hafta sonu İzmir iki şampiyon birden çıkarmaya hazırlanıyor. İzmir futbolunun yükseliş meşalesini geçtiğimiz sezon Süper Lig’e çıkarak yakan Göztepe’nin ardından Altay 3. Lig’den 2. Lig’e çıktı ve bu sezon 1. Lig kapısının anahtarı elinde. Güçlü yönetimi, teknik heyeti ve kazanma arzusu yüksek oyuncu grubuyla Menemenspor ise aynı Altay gibi Spor Toto 1. Lig kapısının anahtarını elinde bulunduruyor. Şimdi sıra geldi şampiyonluğa. Aynı Altay gibi Menemenspor için kenetlenme zamanı. Yolun sonu şampiyonluk olsun...

Haberin Devamı

Şansınız bol olsun

Mehmet Demirtaş: Bucaspor son deplasman maçını Kastamonu’da oynadı ve öne geçtiği karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Buca’nın rakipleri olan Amed, Bodrum ve Tuzlaspor’da bu hafta puan kaybetmeyince Bucaspor gelenek haline getirdiği tehlikeyi sevme alışkanlığını yine sürdürdü. Ateş hattında yer alan takımlardan işi en zor olan takım Bucaspor. Buca hem kazanmak zorunda hem de rakiplerinin kaybetmesini beklemek zorunda. Bodrumspor ligden düşmesi garantilenen Kocaeli Birlikspor ile evinde oynayacak. Kazanma ihtimali çok yüksek. Tuzlaspor evinde Sarıyer’i ağırlayacak. 36 puanı bulunan Amedsportif ligin orta sıralarında yer alan Tokat deplasmanına gidecek. Amedspor kaybedip, Bucaspor’un kazanması durumunda averajlara bakılacak. Amedsportif’in averajı -4, Bucaspor’un ise 11 Kısaca Amedsportif avantajlı… Bucaspor evinde Etimesgut Belediyespor ile oynayacak. Bu hafta Menemen’e kök söktüren hırslı bir takım. Umudumuz Bucaspor’un bu sene bu ligde kalması yönünde. İnşallah başaracaklar...

Bülent Buda: Artık ya öyle ya böyle son hafta. Nasıl, neden oldu sorularıyla kafaları karıştırmadan çıkıp sadece ve sadece kazanmak ve beklemek. Bu aşamada maçın dışında gereksiz kafa karıştıran konulara bulaşmanın zamanı ve yeri değil. Kazanacaklar ve bekleyecekler. Gerisini ilerleyen haftalarda tekrar konuşuruz.

Fatih Tanfer: Yıllardır yazı yazarım, ilk defa bu yazıyı bir başka deyişle kahır mektubunu yazarken zorlandım. Adım adım bu noktaya geldi. Şu zaman sebeplerinin araştırılacağı dönem değil. Geçen hafta Kastamonu maçında 2 farkla öne geçiyorsun 2 gol yiyerek 2 puanı bırakıyorsun. Ne yazık ki bu hafta kazanman yetmiyor. Rakiplerinin alacağı sonuçlara da bağlısın. Son maçta her şey olabilir. Ancak Ben Bucaspor’un geldiği bu nokta için üzüntülüyüm.

Oyun bitti, eylem zamanı!

Bülent Buda: Şirketleşme önerileri dillendirilmeye başlandı. Yönetim ile genel kurul üyeleri verecek bu kararı. Her boyutuyla yaşamsal. Geçenlerde sıkı Karşıyakalı genç bir arkadaşımla bu konuyu derinlemesine ele aldık. Şu sonuç çıktı. Şirketleşme kaçınılmaz. Yalnız;

1. Şirketi Karşıyaka’nın ileri gelenlerimi oluşturacak ?

2. Ya da bu işlem İş Dünyasından tanınan bir markayla mı yapılacak ?

Zor olduğu kadar Karşıyaka’nın geleceğini belirleyecek yaşamsal bir karar.

Fatih Tanfer: Söylenecek fazla bir söz yok. Gider ayak Fethiyespor’a farklı mağlup oldu. Artık Karşıyaka önce gelecek yıl için sonra da daha da gelecek yıllar için inandığım bu yönetimin, bildiği sorunların üstüne cesaretle gidip radikal kararları alacağına inanıyorum. Artık büyük Karşıyaka camiasının kaybedecek zamanı yoktur. Günü kurtarmayı düşünenlerin kulübü getirdikleri nokta ortada. Turgay Büyükkarcı ve arkadaşlarından Karşıyaka adına doğru hamlelerin biran evvel yapılması gerektiğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka’da futbol adına konuşulacak çok şey kalmadı. 2. Lig’e veda etti. Gençler sahaya çıkıyor ellerinden geldiğince mücadelesini veriyor. Ancak güçleri yetmiyor. Bu saatten sonra ya pılacak tek şey kulübün geleceği için zaman kaybetmeden işbaşı yapılmalıdır.