Ege İzmirli Balıkesirliler hemşehrileriyle buluştu

İzmirli Balıkesirliler hemşehrileriyle buluştu

19.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de Balıkesir’in yetiştirdiği rektörler bürokratlar, gazeteci ve iş insanları bir araya geldi. Balıkesir’in tanıtımı için neler yapılabilir konusunu ele aldı.

İzmirli Balıkesirliler hemşehrileriyle buluştu

İzmir’de Balıkesir’in yetiştirdiği değerleri olan rektörleri, bürokratları, gazetecileri ve iş insanlarını, kendisi de Balıkesirli olan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uzun bir araya getirdi. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bereketli toprakları ile “Türkiye’yi doyuran il” olarak bilinen Balıkesirliler, etkinlikte şehirleri için daha ne yapabilirizi tartıştı. 

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Erkan Uzun, “Balıkesirimizin tanıtılması konusunda güzel projelerimiz olacak. Etkinliğimize müsait olan belediye başkanlarımız katıldı. İlk yapacağımız toplantıda da milletvekillerimizi ağırlayacağız. Güçlü Balıkesir lobisi ile dayanışma içinde mücadele edeceğiz” dedi. Rektör Saffet Köse de, “Hemşehrilerimle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Organizasyonun daha da büyüyerek geleneksel hale gelmesini istiyorum. Her zaman hemşehrilerimin yanında olacağımı belirtmek isterim” diye konuştu. 

Kahvaltıya İzmir Vali yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Yalçın, İzmir Basın İlan Kurumu Müdürü Gökhan Eren, Buca İlçe Emniyet Müdürü Cemal Demirtaş ve daha birçok İzmir’de görev yapan bürokrat katıldı.