Ege İzmirli taksiciler çıtayı yükseltti

İzmirli taksiciler çıtayı yükseltti

06.06.2018 - 04:20 | Son Güncellenme:

İzmirli taksiciler, akıllı telefonlar için bir uygulama hazırlıyor. Başkan Anık, “Yolcularımız, kalitemizi değerlendirebilecek” dedi

İzmirli taksiciler çıtayı yükseltti

İZMİR Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, akıllı telefon uygulaması üzerinden özel araçla taşıma hizmeti sunan Uber’in yasaklanmasının ardından yetkililere teşekkür etti. Bu düzenlemeyle sorumluluklarının artığını dile getirdi, “Taksiciler iğneyi kendilerine batırmalı, günün koşullarına ayak uydurmalı. İzmir olarak biz hazırız, akıllı uygulamamız da yakında hazır. Lüks araçlarla hizmet vermek için de çalışma başlattık” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Onay geldi

“Turistik amaçlı toplu taşımacılık için alınan D2 belgesi kullanarak VIP araçlarla şehir içinde yolcu taşınamayacağını, bunun yasal olmadığını ve kayıtdışı ekonomiye yol açıldığını her platformda ifade ettik. Sesimizi duyan Başbakanımıza teşekkür ediyoruz, esnafımızın ekmeğiyle oynayanlara gereken cevap verildi. Bir süredir üzerinde çalıştığımız, akıllı elektronik cihazlar üzerinden taksi çağrılmasını ve alınan hizmetin yolcular tarafından değerlendirilmesini sağlayacak uygulamamızı, yakında kullanıma sunacağız. Ayrıca lüks araçlarla hizmet vermek için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk, olumlu cevap aldık, çalışmalarımız sürüyor.”

Yazarlar