Ege İZSİAD Beyrut’ta İzmir’i anlattı

İZSİAD Beyrut’ta İzmir’i anlattı

15.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), “Akdeniz Kıyı Şehirleriyle İşbirliği” ziyaretleri kapsamında Lübnan’ın başkenti Beyrut’a iş ve inceleme gezisinde bulundu.

İZSİAD Beyrut’ta İzmir’i anlattı



İmzalar atıldı
İZSİAD heyeti, Beyrut’ta Lübnanlı işadamlarının yanı sıra Hindistan ticaret heyetiyle de bir araya geldi. Üç ülke işadamlarının ortak toplantısında ticaret imkanları konuşuldu. İzmir ile Beyrut arasında uluslar arası ticari iyi niyet anlaşmasını İZSİAD Başkanı Baran ile Lübnanlı bakan Mohamed Choucair imzaladı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran, ülkeler ve şehirler arasında ticari işbirliğinin büyük neticeler getirdiğine inandıklarını söyledi. Beyrut ve Lübnan Dağı Sanayi, Ticaret ve Tarım Odası Başkanı Mohamed Choucair, Türkiye ile Lübnan arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 23 artığını hatırlattarak böyle bir ortam yarattıkları için İZSİAD’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

“Türkiye İstanbul’dan ibaret değil”
İzmirli olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi İnan Özyıldız “İZSİAD, Türkiye’nin ticaret olarak İstanbul’dan ibaret olmadığını burada ortaya koymuştur. Bir saat uçuş uzaklığında olan İzmir’in yeni bir ticaret merkezi olacağına inanıyorum” diye konuştu.