Ege KABUS gibi geçti

KABUS gibi geçti

26.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bank Asya 1. Ligi’nin en pahalı kadrolarından birini oluşturup yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan yeşil kırmızılı ekip devreyi 20 puanla 10. sırada tamamladı.

KABUS gibi geçti

Kuruluşunun 100. yılını 2012’de kutlamaya hazırlanan Karşıyaka, mutlak şampiyonluk parolasıyla başladığı Bank Asya 1. Ligi’nin ilk yarısında büyük hayal kırıklığı yaşadı. Play-Off oynanan geçen sezon dört farklı teknik adamla çalışıp yüklü miktarlarda tazminat ödemek zorunda Kaf Kaf, yeni sezonun ilk iki haftasında alınan tek puanın ardından Erdoğan Arıca’yla yollarını ayırdı. Adanaspor’dan ayrılıp 7 yıl sonra yeşil-kırmızılı kulübe dönen Kemal Kılıç döneminde oynanan 14 maç da pek parlak geçmedi.

Sekiz puan fark
Karşıyaka bu periyotta 4 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyet elde etti. Ligdeki 4 galibiyetten 3’ünü son 3 sıradaki takımlara karşı alan Kaf-Kaf, iç sahadaki 8 maçta sadece Samsunspor’u yenebildi. Karşıyaka, ligin ilk etabında kaleci Recep’e tedbir konulması, başarısız sonuçlar ve son olarak Mustafa Sevgi ve Barış Memiş’te yasaklı madde çıkmasıyla sarsıldı. KSK’yi 1 puanla 15. sırada, liderin 5 puan gerisinde teslim alan Kılıç, maratonun ilk etabını 20 puanla 10. sırada bitirdi. Lider Denizlispor ile Karşıyaka arasında sekiz puan fark bulunuyor.

Hiç banko yok
Sezon öncesi 19 yeni transfer yapıp ligin en pahalı kadrolarından birini kuran Karşıyaka’da Olgay, Recep, Yaser ve Okan Karabulut hiçbir lig maçında oynamazken, Baki ve sakatlık sorunu yaşayan Murat 10’ar dakika sahada kaldı. İdeal 11’ini bulmakta zorluk çeken Kaf Kaf’ta hiçbir futbolcu tüm maçlarda oynamazken, kaleci Soner 1260 dakika sahada kaldı. Ligde 15 gol kaydeden Kaf Kaf’ta Tiago’nun 6, Osman’ın 4 golü bulunuyor. Bu sezon üçüncü kez teknik adam arayışında olan KSK kalan 16 maçta zirveye ortak olmaya çalışacak.

Tiago’dan altı gol
Bank Asya 1. Ligi’nde ilk yarıda oynadığı 16 maçta rakip ağları 15 kez sarsabilen Karşıyaka’nın gol yükünü iki futbolcu çekti. Yeşil-kırmızılı ekibe Altay’dan gelen Brezilyalı Tiago altı golle ismini ilk sıraya yazdırırken, Teknik Direktör Kemal Kılıç’ın son haftalarda şans vermeye başladığı gurbetçi Osman dört golün altına imzasını koydu. Taha, Ronieli, Mustafa, Gurur ve Feridun’un ise birer golü bulunuyor. Okan, Bilal, Barış, Kıvanç, Erçağ gibi isimler henüz skor üretemedi.

Yazarlar