Ege Kaçak avcılıkla mücadele başlıyor

Kaçak avcılıkla mücadele başlıyor

27.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Kaçak avcılıkla mücadele başlıyor

Ege Denizi’ndeki ekosistemi korumak ve aynı zamanda balıkçılık ve su ürünleri sektörünün sorun ve önerilerini görüşmek amacıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO) bünyesinde; üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili kamu kurumlarının temsilcilerinin yer aldığı “İzmir Balıkçılık Çalışma Grubu” oluşturuldu. Paydaşların ilk kez bir araya geldiği “Su Ürünleri ve Balıkçılık Sektörünün Sorunları, Çözüm Önerileri ve Geleceği” toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, yasadışı balık avcılığı konusunun bir numaralı gündem maddesi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Haksız rekabet

Yasadışı avcılıkla hem haksız rekabet oluştuğunu hem de deniz ekosistemine geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verildiğini dile getiren Çakan, “1971 yılında yayımlananan ve halen geçerli olan 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’nu bugün için son derece yetersiz. Sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yasanın ivedilikle çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca; bölgesel balıkçılık ile denizlerin daha iyi korunabileceği, artan deniz patlıcanı kaçak avcılığının deniz ekosistemini son derece olumsuz etkilediği ve önlem alınması gerektiği, mevsimsel avcılık yerine dönemsel avcılığa izin verilmesi yönünde çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Yazarlar