Ege Kadın doktor cinayetinde tek şüpheli

Kadın doktor cinayetinde tek şüpheli

09.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da, yalnız yaşayan 42 yaşındaki tıbbi genetik uzmanı doktor Sema Ünlübay, villasında bıçaklanarak öldürüldü.

Kadın doktor cinayetinde tek şüpheli

Polis, katil zanlısı olarak, genç doktorun aralarında miras tartışması olduğu ileri sürülen kardeşi S.Ü’yü gözaltına aldı. Önceki gün evinde ölü bulunan Sema Ünlübay’ın kalbi, göğsü ve sırtından aldığı çok sayıda bıçak darbesiyle öldüğü belirlendi. Gayrımenkul zengini olduğu öğrenilen Sema Ünlübay’ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Sema Ünlübay’ın öldürüldüğünü öğrenince şok yaşayan komşuları, cuma günü saat 19.00 sıralarında bir çığılık sesi duyduklarını söyledi. Polis, 7 kişinin ifadelerine başvurdu.
Tek şüpheli kardeşi
Cinayetin tek şüphelisi olarak gözaltına alınan ve sorgusu süren S.Ü., bugün sabah saatlerinde olay yerine getirildi. Poliste, cinayeti kendisinin işlemediğini söylediği öğrenilen S.Ü.’nün evinin banyosunda bir poşet içinde kanlı kazak bulundu. Kazaktaki kanın Sema Ünlübay’a ait olup olmadığının belirlenmesi için inceleme yapılacağı belirtildi. Geçen yıl ölen babalarından kalan mirasın büyük bir bölümünü yöneten ve tıbbi genetik uzmanı olarak görev yaptığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden geçen yıl kendi isteğiyle ayrıldığı öğrenilen Sema Ünlübay ile kardeşi S.Ü. arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü. S.Ü.’nün kumar ve bazı nedenlerden dolayı piyasa yüklü miktarda borcu olduğu da iddia edildi.
Araları iyi değilmiş
Olaydan sonra evin önünden bir an olsun ayrılmayan abla İlkfer Ünlübay Atilla (48) ile eşi Mehmet Atilla (52), evin içinin çok dağınık olduğunu söyledi. Kendilerine olayla ilgili hiçbir yetkilinin bilgi vermediğini dile getiren Mehmet Atilla, “İki kardeşin arası çok da iyi değildi. Çok sık görüşmezlerdi, zaman zaman tartıştıkları da olurdu. Sema hanım geçimsiz biriydi ama kimseye bir zararı dokunmazdı. Gelecek hafta mesleki bir çalışmaya katılmak için Norveç’e gidecekti. Umarım cinayeti kardeşi işlememiştir, böyle bir şeyin olması ailede ikinci yıkıma neden olur” dedi.
Arkadaşı köpeğe sahip çıktı
Cinayet sırasında banyoya kilitlenen ve orada olduğu saatler sonra anlaşılan “Köpük” adlı köpek, Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi Nadia Gülükyan tarafından sahiplenildi. Gülükyan, “Sema hanımla cuma günü saat 17.00’de konuştuk, kendisi Norveç’e gideceği için köpeğine benim bakmamı istemişti. Cinayeti duyunca büyük şok yaşadım. Yakınlarının bakamayacağını öğrenince Köpük’ü sahiplendim, yaşlı olması nedeniyle barınağa bırakamazdım. Artık ölünceye kadar ben bakacağım” dedi. Öte yandan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri dün S.Ü.’nün evinde yeniden inceleme yaptı. S.Ü.’nün yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.