Ege 'Kadın istihdamını artırmak istiyoruz'

'Kadın istihdamını artırmak istiyoruz'

05.03.2018 - 00:51 | Son Güncellenme:

Yeni yılın ilk iki ayında İşkur ile ortak proje yürüterek çoğunluğu kadın olmak üzere 65 kişiye istihdam sağlayan Medical Park İzmir Hastanesi kadın istihdamı konusunda öncü olmaya devam ediyor.

Kadın istihdamını artırmak istiyoruz

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba,”Türkiye’de genç nüfusun (15-24 yaş) işsizlik oranı yüzde 19.8. Yani her 5 gençten 1’i işsiz. Genç kadınlar arasında bu oran yüzde 40’lara kadar yükseliyor.

Haberin Devamı

Sektör vurgusu

Nisan 2017 itibariyle, 15-24 yaş arası kadınlar arasında işsizlik oranı yüzde 24.6. Ne yazık ki yıllar içinde bu oranda kısmi yükselme gözleniyor. Dolayısıyla genç kadınların istihdam yaratması açısından sağlık sektörünün ne kadar önemli olduğu bu rakamlarla bir kez daha görüyoruz” dedi. Kubba, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam şurasında hedef olarak ortaya koyduğu 2 milyon artı istihdama katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Yüzde 70’i kadın

Hükümetin istihdamı artırma konusunda ek çalışma yaptıklarını, kadın işgücünü hedeflediklerini anlatan Kubba, “Bugünün iş dünyasında hâlâ kadınlar erkeklere göre daha az yer alıyor, aynı işleri yapsalar bile daha az kazanıyor ve iyi kariyer imkânlarından erkekler kadar yararlanamıyor. Bizler de imkanlarımızı zorlayarak bu konuda adımlar atıyoruz. Sadece İzmir Hastanemizde çalışanlarımızın yüzde 70’ini kadınlar oluşturuyor” diye konuştu.

Yazarlar