Ege Kadınlar, seslerini sanatla duyuracak

Kadınlar, seslerini sanatla duyuracak

27.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bornova, Türkiye’de bir ilke ev sahipliği yapacak. Uluslararası Kadın Festivali sanatçıları, yazarları ve aydınları buluşturacak. Sorunlar gündeme taşınacak

Kadınlar, seslerini sanatla duyuracak

Bornova Belediyesi’nce, Dünya Çalışan Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali, 4-8 Mart tarihleri arasında ünlü isimlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek. Sadece kadın sanatçılardan oluşan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek organizasyonda, değişik sanat alanlarında üretimde bulunan kadın sanatçılar, yazarlar, aydınlar ve toplumun önde gelen kadınları bir araya gelecek. Paneller, konserler, tiyatro ve dans gösterileri olacak. Hedef, kadınların sorunlarına çözümlerin bulunmasının, örgütlenmelerinin, siyasetten girişimciliğe birçok alanda bilinçlenmelerinin sağlanması.

Ünlü isimler katılacak
Açılış konserini, Berfin Aksu ve Yıldız İbrahimova verecek. Anna Llanes ile Jülide Özçelik caz ve flemenko gösterisi sunacak. Aslanköy Kadın Tiyatro Topluluğu, ‘İki Öküz Parası’ adlı oyunu sergileyecek. Mihriban Aviral-İrina Nikotina, caz konseriyle İzmirlilerle olacak. Ceren Baran-Gülüm Pekcan da klasik gitar dinletisi ve interaktif müzik konseri verecek. İzmir Kadınlar Orkestrası da klasik müzik konseriyle. Ünlü İzmirli şarkıcı Niran Ünsal da sahne alacak.
Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Amacımız kadının toplumdaki rolü başta olmak üzere, cinsiyet ayrımı, şiddet gibi konuları ve kadının yaşadığı sorunları sanatsal etkinliklerle gündeme taşımak” dedi, şöyle devam etti: “Eşitlikçi bir yaklaşımın sağlanması hedefi doğrultusunda, sanat yoluyla farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu festival, ülkemizde bir ilk olacak.”

Bir ‘TAV Galeri’ de Adnan Menderes’e
TAV Havalimanları bünyesinde faaliyet gösteren kültür ve sanat platformu TAV Galeri, İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havalimanlarından sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde de açıldı. İlk sergide, SunExspres pilotlarından Mustafa Sabri Türkay’ın, gökyüzünden çektiği İzmir fotoğrafları beğeniye sunuldu.
TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, “İzmir’den 88 dış noktaya direkt ulaşan yolcularımızın; farklı güzellikleri, farklı anlatımlarla gözlemleyebilmeleri adına bu galeriyi oluşturduk” dedi. Fotoraflar bir ay sergilenecek.

Yazarlar