Ege Kadınların ikinci evi

Kadınların ikinci evi

17.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları mücadelesini sürdüren Buca Belediyesi, Kadın Konuk Evi’ndeki çalışmalarını hızlandırdı

Kadınların ikinci evi

Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddetin son bulması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalarına devam ediyor. Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’yle psikolojik, sosyal ve hukuksal destek veren Buca Belediyesi, geçen yıl temelini attığı Kadın Konuk Evi Projesi’nde inşaat çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Bağışçı Ahmet Safi’nin katkılarıyla hayata geçirilen merkez, kadınların istedikleri an çocuklarıyla birlikte sığınabileceği ikinci ev olacak.

Tam güvenlikli donanıma sahip olacak merkezin, konuk olacak kadınların güvenliği için konumu belirtilmeden hizmet verecek. Toplamda bin 400 metrekarelik alanda kurulacak konuk evi, kadınların çocuklarıyla birlikte kalabilecekleri 20 yatak kapasitesinde. Merkezin içerisinde doktor, sosyolog ve psikoloğun olduğu bir ekipten, kreş ve yemekhaneye kadar tüm imkanlar sunulacak. Başkan Erhan Kılıç, “Sosyal olanakları zengin olacak merkez, Bucalı kadınların güvenli limanı olacak” dedi.