Ege Kahraman bebekler

Kahraman bebekler

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

2012 yılında prematüre doğan Ela Kayla Yıldız, kendisi gibi prematüre olan annesiyle birlikte yaşam mücadelesini kazandığı Egepol Hastanesi’ni ziyaret etti, doktor ve hemşirelere çizdiği resimleri hediye etti.

Kahraman bebekler

2012 yılında henüz 25 haftalıkken doğan Ela Kayla Yıldız, kendisi gibi prematüre doğan annesi Naciye Yıldız ile birlikte yaşam savaşını kazanmasında en büyük desteği veren Egepol Hastanesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Can ve Naciye Yıldız çiftinin 22 Ağustos 2012 tarihinde sadece 680 gram ağırlığında ve 37 santimetre doğan kızları Ela, sevk edildiği Egepol Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde gördüğü tedavi sayesinde yaşam mücadelesini kazandı.

Aradan geçen 7 yılda yaşam mücadelesini kazanmasında en büyük desteği veren doktor ve hemşirelerle iletişim halinde olan Ela Kayla, kendisi gibi prematüre doğan annesiyle birlikte hastaneyi ziyaret etti, doktor ve hemşirelere kendi çizdiği resimleri hediye etti.

‘Güçlü bir kız’

Ela’yı büyük bir sevinçle karşılayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe Yar, “Ela bizim ilk prematüre bebeklerimizden. Çok uzun süre hayat mücadelesi verdi. Şu an çok sağlıklı bir çocuk. Bizim prematüre bebeklerde öncelikli hedefimiz, hayata tutunması. Sonrasında yaşıtlarını yakalamasını önemsiyoruz. Ela hepsini başarıyla yerine getiren güçlü bir kız” dedi. Hastanede 48 kuvöz bulunduğunu belirten Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Doç. Dr. Hese Coşar da, “Aslında her şeyi prematüre bebekler başarıyor. Onlar kahraman bebekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Umudunuzu yitirmeyin’

Kızı gibi prematüre bir bebek olarak dünyaya gelen anne Naciye Yıldız da duygularını şu sözlerle ifade etti: “5 ay bizim için çok zor geçti. Doğduğunda 680 gram ve 37 santimetreydi. Şu anda 16 kilo ve boyu 1.20. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ona çok iyi baktı. Prematüre bebeği olan annelere tavsiyem; umutlarını hiçbir zaman kaybetmesinler. Anne ve bebek arasındaki bağa çok inanıyorum. Mümkün olduğu kadar bebeğin yanında olmalılar.”