Ege ‘Kahramanlarımızı daima yaşatacağız’

‘Kahramanlarımızı daima yaşatacağız’

11.10.2018 - 03:42 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 22 yıl önce şehit düşen Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın anısını yaşatmak için yaptırdığı anıt heykeli törenle açtı. Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Şehitlerimizin ruhu bu topraklarda yaşayacak” dedi

‘Kahramanlarımızı daima yaşatacağız’

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın anısına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından dinlenme ve mesire alanı Avlu Balıkesir’e yapılan anıt heykel törenle açıldı.

Haberin Devamı

Kentten 1996 yılında eğitim ve görev uçuşu için havalandıktan sonra Ege’de düşen ve halen bulunamayan F-16 uçağının pilotu Yüzbaşı Erdoğan’ın anısını yaşatacak heykelin açılışında konuşan Hava Pilot Yarbay Cihangir Kemal Yüzçelik, şehit pilotun mirasını onurlu bir şekilde yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Naaşı bulunamadı

Şehit pilotun naaşının hâlâ unutulmadığını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu da, “Olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen maalesef uçağın enkazı ve şehidimizin naaşı bulunamadı. Bizler, vatani değerleri için gözünü kırpmadan canını feda eden, ülkesini kendi şahsi menfaatlerinin üzerinde gören şehitlerimizin ruhlarını ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. Biliyoruz ki, kahramanlar vurulunca değil, unutulunca ölür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Duygularını paylaşan şehit pilotun eşi Fatma Erdoğan da, yıllar sonra böyle bir girişimde bulunmasından dolayı Büyükşehir Başkanı Kafaoğlu’na ve Vali Ersin Yazıcı’ya teşekkür etti.