Ege Kamyoncu ayaklandı

Kamyoncu ayaklandı

04.06.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

35 yıldır Tire Kutsan’ın taşımacılık işini yürüten Tire Motorlu Taşımacılar Kooperatifi üyeleri, sözleşme yenilenmeyince kazan kaldırdı

Kamyoncu ayaklandı

İzmir Tire’de mukavva kutu ve kağıt üretimi yapan Kutsan A.Ş. hisselerinin büyük bölümüne sahip olan Avusturyalı Mondi Packaging, Tireli taşımacılarla anlaşmazlığa düştü.
Şirketin kurulduğu 1974’ten bu yana taşımacılık faaliyetlerini üstlenen Tire Motorlu Taşımacılar Kooperatifi’ne bağlı 150 kamyoncu, sözleşmeleri yenilenmeyince kontak kapatarak eylem yaptı. Kutsan A.Ş.’nin Bekleme Mevkii’ndeki tesisleri önüne park eden kamyoncular, Avusturyalı yönetimin kendilerine anlayış göstermeyerek, sözleşmelerini yenilemediğini, başka firmayla anlaştığını ileri sürdü.
Kooperatif Başkanı Süleyman Durak, 200 araçlık filoyla, yaklaşık 30 yıldır bu işi yaptıklarına dikkat çekti, şöyle dedi:

Başka firmayla anlaştılar

“Yıllık ciromuz 20 milyon TL’yi aşıyor. Tire ekonomisine katkımız küçümsenemeyecek oranda. Sözleşmemiz 2009 başında sona erdi. Avusturya’dan gelen firma yetkilileri, yeni sözleşmenin en kısa sürede imzalanacağını söylemişti. İki aydan bu yana süren görüşmelerde; Kaymakam Cezmi Türk Göçer’le Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in çabaları da sonuç vermedi. Avusturyalılar, bir başka taşımacılık firmasıyla anlaştı. Kooperatif, fabrika yöneticilerince yeni firmanın taşeronu olmaya zorlanıyor.”

Haberin Devamı

Karşıyaka’da bisikletle kapkaç
İzmir Karşıyaka’da Nilüfer Erenler isimli vatandaş gece saat 24.00 sıralarında evine gidiyordu. Fikri Altay Mahallesi 6182 Sokak’ta arkasından bisikletle yaklaşan bir kişi, sırtındaki çantayı alıp kaçtı. İçinde bir miktar para, cep telefonu ve kimliklerinin bulunduğu belirtildi. Polis, kayıplara karışan hırsızı yakalamaya çalışıyor.